nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Investiguen si Menem poseeix una empresa no declarada a Mallorca

Un jutge vol saber si l'exmandatari deixà de declarar uns 4.500 milions

El jutge que empresonà Carlos Menem per contraband d'armes a l'Equador i a Croàcia, investiga si l'expresident argentí i el seu antic secretari privat posseeixen una empresa no declarada a Mallorca. El jutge federal Jorge Urso vol determinar si Mallorca Enterprises Limitada, amb capital i comptes per 24.020.133 dòlars (uns 4.500 milions de pessetes) és propietat de Menem i del seu exsecretari particular, Ramón Hernández, segons informà ahir el diari argentí La Nación.

A més, el jutge Gabriel Cavallo verifica si l'empresa Argmine Investment de les illes Caiman, amb fons i accions per un total de 41.363.846 dòlars, pertany a Alberto Kohan, secretari general de la Presidència durant el govern de Menem . Les dades foren aportades a la Justícia per la diputada Elisa Carrió, que presideix una comissió parlamentària que investiga operacions de blanqueig de diners a Argentina. Els dos jutges han dirigit exhorts a la Justícia suïssa per determinar si tant l'expresident com els seus antics col·laboradors poseeixen comptes bancaris en aquest país.

Menem compleix arrest domiciliari des del 7 de juny passat per ordre del jutge Urso, que el processà sota el càrrec de ser el cap d'una «associació il·lícita» que va vendre il·legalment armament entre 1991 i 1995. El jutge Urso també investiga si l'exmandatari s'enriquí de manera il·lícita. Quan el magistrat va ordenar un embargament sobre els béns de l'expresident per tres milions de dòlars, després de processar-lo, Menem es declarà insolvent.

«És absolutament fals. Menem no té cap compte a l'exterior», va dir a La Nación Oscar Salvi, un dels advocats de l'exmandatari, i Kohan considerà que «és una bogeria» la versió que l'involucra com a posseïdor de diners fora del país. Carrió lliurà a la Justícia uns fulls amb membret del Financial Crime Databank Network, en un dels quals es diu que Menem té el 75% de Mallorca Enterprise, dedicada a l'«exportació i importació» amb seu a «Mallorca, Espanya».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.