muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Un home mor ofegat a l'Arenal amb queixes pel retard de l'ambulància

La Guàrdia Civil assegura que la UVI es va torbar una hora i l'Insalud diu que només un quart

Ramon Rigo Bover, de 78 anys, va morir ahir dematí a la platja de l'Arenal de Llucmajor, a l'altura del Club Nàutic Vell, en unes circumstàncies envoltades de polèmica ja que, segons apuntaren fonts de la Guàrdia Civil, l'ambulància trigà una hora a arribar al lloc dels fets, mentre que fonts sanitàries asseguren que només es torbaren quinze minuts. El sinistre es va produir devers les set del dematí, quan Ramon Rigo, que no podia dormir per culpa de la intensa calor que feia, va decidir anar a refrescar-se a la platja amb la seva dona. Mentre nedava, i sense motiu aparent, ja que en un principi Ramon Rigo Bover es trobava en un perfecte estat de salut, l'home va començar a sentir-se malament.

La seva esposa, en veure que el seu marit es trobava indisposat, i preocupada per la seva avançada edat, va començar a cridar per demanar auxili, però, com que era tan dematí, la platja estava pràcticament deserta i ningú no va poder acudir en la seva ajuda. No obstant això, els veïns de la zona on es produí la tragèdia varen sentir els crits i, en adonar-se de la situció, telefonaren ràpidament a la Guàrdia Civil. Immediatament una patrulla de la Benemèrita es desplaçà fins a la platja del Club Nàutic Vell de l'Arenal, on localitzaren Ramon Rigo Bover estirat damunt la sorra amb una aturada cardiorespiratòria.

Segons fonts de la mateixa Guàrdia Civil, els agents, en adonar-se de la gravetat de la situació, cridaren a les ambulàncies de l'Insalud. En aquest punt va començar la polèmica ja que, segons diverses fonts consultades, els minuts passaven i la la UVI mòbil del 061 no apareixia. Ramon Rigo Bover continuava sense recuperar la consciència i des de la Comandància de Palma es telefonava insistentement al 061 per tal d'agilitzar l'arribada de l'ambulància. Finalment, la UVI va arribar a la platja on s'havia produït el sinistre, però, d'acord amb fonts del 061, el cos de la víctima flotava damunt l'aigua ja sense vida, per la qual cosa no se li varen practicar exercicis de reanimació.

Igualment, fonts de l'Insalud asseguraren que l'ambulància només es va torbar quinze minuts a arribar des de la central de Palma fins a la platja de devora el Club Nàutic Vell de l'Arenal de Llucmajor. En aquest sentit, assenyalen que varen rebre l'avís a les 7.45, mentre que des de la Comandància de Palma s'afirma que el primer avís al 061 fou donat a les set i mitja del dematí i que la UVI no va arribar fins a una hora després. Deixant la polèmica de banda, la Guàrdia Civil ha obert una investigació per certificar les causes de la mort de Ramon Rigo Bover.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.