algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

La Policia ha llevat enguany més de cent cotxes abandonats al carrer

Els responsables municipals preveuen un augment amb la retirada de la benzina súper

La Policia Local d'Inca ha retirat durant aquest any uns 130 cotxes presumptament abandonats als carrers de la ciutat. L'àrea de Policia de l'Ajuntament considera que des de la retirada de la benzina súper del mercat fa unes setmanes pot haver-hi un augment d'abandonaments de vehicles a la via pública i crida els ciutadans a actuar amb responsabilitat. «80 cotxes retirats al dipòsit i 50 en procés d'anar-hi són molts vehicles per a una ciutat com la nostra», explicà el regidor de la Policia, Joan Deus.

Segons la nova ordenança municipal de circulació aprovada fa poc temps al ple de l'Ajuntament, la Policia Local pot retirar, quan els consideri abandonats, tots aquells vehicles que hagin estat estacionats durant més d'un mes a un mateix lloc. A més, també pot retirar, per la mateixa raó, tots els vehicles que presentin desperfectes que impedeixin que es desplacin per ells mateixos o automòbils que no tinguin les plaques de matriculació.

«Amb aquesta mesura, es preveu posar fi al problema dels cotxes abandonats que ja comença a ser preocupant a Inca», manté Deus. El regidor creu que a partir d'ara, amb la retirada de la benzina súper del mercat, el problema pot empitjorar. «Volem estar preparats per actuar amb rapidesa», assenyalà el regidor de Policia, el qual recomana a totes aquelles persones que vulguin jubilar el seu cotxe que ho facin mitjançant el concessionari i ho diguin abans a la Policia. «Si ens avisen abans, els tràmits s'agiliten molt», afirmà el regidor.

L'àrea de Policia ha posat una persona que s'encarrega de manera sistemàtica de revisar i dur a terme tots els tràmits burocràtics que suposen la retirada d'un vehicle abandonat al carrer. La Policia ha de comunicar al propietari en un termini de 24 hores d'anticipació la seva intenció de retirar el vehicle de la via pública. Un cop fet això, si el cotxe no és retirat en dos mesos del dipòsit per la propietat, es procedirà a tractar el vehicle com un residu sòlid urbà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.