algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 19°
19°

El nacionalista Antoni Oliver relleva Servera al capdavant de la batlia

El batle sortint preveu «un futur incert per l'exagerat creixement urbanístic i de població»

A les 12.25 hores del matí d'ahir, Antoni Oliver (PSM) prometé el càrrec i va rebre la vara de comandament de mans del fins ara batle de Son Servera, Eduard Servera (PSOE). Aquest relleu va tenir lloc a la sala de plens de l'Ajuntament, davant d'un nombrós públic. Així, amb set vots a favor i sis en contra, es va complir amb el pacte postelectoral establert entre nacionalistes i socialistes, que mitjançant una moció de censura, pocs mesos després de les eleccions de juny de 1999, desbancaren el PP del capdavant del govern municipal.

La plana major del PSM acudí a l'acte. En aquest sentit, hi assistiren Pere Sampol, Maria Antònia Vadell, Damià Pons i Mateu Morro. Per part dels socialistes, s'hi acostaren Antoni Garcíes i Francina Armengol, entre d'altres. També, destacà la presència de batles, com ara els d'Artà i Alaró, així com de regidors de diferents termes de l'Illa. La primera intervenció fou per al Partit Popular. El portaveu, Damià Ripoll, va manifestar que «és molt necessari canviar les maneres d'actuar, donar un nou rumb a la gestió, perquè el balanç del que s'ha fet fins ara no és positiu. El PP considera que per poc que es faci, serà per al bé de Son Servera».

A continuació, el torn va recaure al ja exbatle, Eduard Servera. En el seu discurs, que durà prop de 20 minuts, repassà la feina duta a terme en aquest període, les previsions de futur i, finalment, aconsellà al nou batle de la localitat. En primer lloc, Servera comentà que els darrers anys el municipi ha experimentat un creixement urbanístic i de població «exagerat i inassolible, fet que crea un futur incert». Com a solució, va apuntar que la Sala pren mesures de control per tal de recuperar la qualitat de vida. D'altra banda, el carismàtic líder socialista de la comarca de Llevant va assegurar que la coalició PSOE-PSM no va néixer per engegar el PP, sinó per donar una alternativa de govern.

Un altre dels temes que tractà Eduard Servera fou la sensació de crispació i conflictivitat social que s'ha generat al poble per diversos projectes i iniciatives tant a nivell municipal com autonòmic. Resumí les difícils situacions viscudes com a conseqüència de la reforma de la circulació, el catàleg de treball, el servei de la Policia Local, el subministrament d'aigua, la vaga de transportistes, les relacions amb l'Associació Hotelera i, evidentment, la polèmica sobre el parc natural de Llevant. «Sabem que hi ha una tendència conflictiva», i «la majoria de problemes s'han resolt o s'estan reconduint en aquests moments», foren algunes de les seves declaracions. Oliver agraí la tasca del que havia de ser en un principi el batle, Antoni Cànoves (que no acudí a l'acte), i destacà el fet històric que significa que el PSM arribi a la batlia de Son Servera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.