El Tribunal Superior de Justícia ha confirmat la legitimitat de la sanció posada per la Conselleria de Treball i Formació a la Companyia Logística d'Hidrocarburs (CLH) per modificar de manera unilateral el calendari laboral dels seus treballadors, però ha entès que la quantia de la multa era desproporcionada en relació a la infracció comesa i l'ha rebaixat de 500.000 a 250.000 pessetes. CLH qüestionà la competència de la Direcció General de Treball per sancionar en matèria laboral i argumentà que aquest departament del Govern havia envaït el terreny de l'ordre jurisdiccional social, en interferir, la Inspecció de Treball, les actuacions realitzades pels jutjats.
El magistrat ponent, Miquel Massot, rebutja aquesta interpretació de l'empresa sancionada, ja que no es tracta que la potestat sancionadora de l'Administració hagi intervingut en un conflicte col·lectiu, sinó que l'activitat inspectora i sancionadora s'ha produït després que els jutjats socials, primer, i la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia, en segon i definitiu terme, hagin resolt el conflicte plantejat pels treballadors contra l'empresa. CLH argumentà també que la sanció no estava degudament motivada, una exigència jurisprudencial ja que qualsevol afectat ha de conèixer amb exactitud i precisió el quan, com i perquè d'una actuació administrativa per poder defensar-se. No obstant això, el magistrat nega aquesta tesi, ja que tant la Inspecció de Treball com la Conselleria inclogueren a l'expedient sancionador els informes que justificaren la multa. A més, l'empresa no presentà cap escrit d'al·legacions en el termini establert per la llei.
En base a aquests informes, CLH fou sancionada per infringir l'article 41.4 de l'Estatut dels Treballadors, segons reconegueren també els jutjats socials. La sentència del TSJB destaca que en el règim de treball d'aquesta empresa «té una extraordinària importància el sistema de calendaris i quadrants», tal com reconeix el seu conveni col·lectiu. Aquesta organització s'ha de publicar anualment i s'han de relacionar els noms dels treballadors adscrits a cada horari base. El magistrat considera que la sanció posada per Treball és ajustada a Dret i per això recorda la resolució de la Sala Social del Tribunal Superior, que confirmà aquesta modificiació unilateral de les condicions de treball adoptada per l'empresa.
La sanció posada per Treball es basà en la normativa que regula les infraccions d'ordre social, en considerar que s'havia produït una falta greu, raó per la qual multà CLH amb 500.000 pessetes, «donada la intencionalitat, la xifra de negoci de l'empresa i el nombre de treballadors afectats», un total de deu. El TSJB considera que la multa és desproporcionada i modifica la seva quantia fins a fixar-la en 250.000 pessetes.