algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El GOB denuncia entre 40 i 50 punts negres de contaminació ambiental

Els enderrocs, els residus industrials i els domèstics són les principals causes d'aquesta situació

A Marratxí es poden trobar entre 40 i 50 punts negres de contaminació, segons ha declarat Vicenç Sastre, delegat del GOB al municipi. Un d'aquests punts és el torrent de Coa Negra al seu pas pel centre de salut. Allà es poden trobar distints residus que van a parar al torrent i es converteixen en canalitzador de la brutícia. Com a conseqüència, la vegetació que trobam és molt exuberant. Uns metres endavant hi ha un punt verd al qual es poden portar diversos tipus d'escombraries. Aquest lloc és l'únic que està vigilat. Altres, com el de Son Daviu Nou, resten descontrolats.

Fa un any, el GOB denuncà el centre comercial Alcampo, que respongué amb un compromís de neteja setmanal d'una zona limitada dels voltants. Una altra àrea conflictiva és l'aeroport de Son Bonet, que causa gran quantitat de contaminació acústica. Segons Sastre, «cap administració no vol ficar mà a Aena i així continuam tenint aquesta contaminació». Un altre problema són les escombraries de les obres, que són abocades en qualsevol descampat limítrof.

Un exemple és el cas des Figueral, on hi ha tot tipus de residus, com electrodomèstics, restes de material de construcció, fins i tot al voltant d'un centenar de pots de pintura, el contingut dels quals és filtrat cap al subsòl o conduït cap als torrents a l'època de pluges. Això es pot trobar en zones encara sense urbanitzar, cosa que causa les queixes dels veïns de les urbanitzacions properes. Segons el GOB, molts de monuments i nuclis històrics també estan contaminats. És el cas del solar adjacent a l'església de Sant Marçal o la cova pretalaiòtica de Son Caldenyes a Pòrtol. «Aquest lloc d'origen prehistòric és contaminat pel poliesportiu que té devora», afirma Sastre.

El responsable del GOB a Marratxí assenyala que «el problema és la mala educació ecològica de la població i la mala gestió de l'Ajuntament». Les solucions poden ser «un millor pressupost per a un equip de neteja i multes als infractors, ja que hi ha un reglament que no es compleix. Ara que hi ha un àrea de Medi Ambient específica, es demana una actitud activa, tant per part de l'Ajuntament com de la Policia Local». Segons Sastre, el GOB posa entre 15 i 20 denúncies mensuals per casos de contaminació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.