algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
18°

El PSOE demana a Aznar que lideri la investigació de l'operació Mapau

Pel ministre Lucas, incentivar el vot emigrant «és una obligació»

El secretari de Llibertats Públiques del PSOE, Juan Fernando López Aguilar, digué ahir que el cas Formentera és un assumpte de «qualitat democràtica», raó per la qual el Govern de l'Estat «hauria de ser el primer a promoure totes les actuacions polítiques i judicials per al seu aclariment, però tenim el contrari». López Aguilar va respondre al secretari general del PP, Javier Arenas, que havia declarat que amb el cas Formentera «estam davant d'una nova cacera del PSOE», i pronosticà desqualificacions brutals» contra el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, i el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas.

Segons el dirigent socialista, amb Arenas i el PP «res és subsconscient, sinó que és deliberadament conscient la manipulació sistemàtica de la veritat». Per López Aguilar, «l'única veritat és que hi ha una seqüència de fets que semblen delictes electorals i malversació de cabdals públics». «En la mesura que qüestionen la responsabilitat penal d'un membre del Govern, aquestes investigacions haurien d'haver estat traslladades a la Fiscalia del Tribunal Suprem des de fa temps», precisà.

Per la seva part, el ministre de Presidència, Juan José Lucas, assegurà ahir que totes les administracions tenen l'obligació en els processos electorals «d'incentivar el vot i, naturalment, la participació dels ciutadans». Respecte de destinar recursos públics per a la incentivació del vot, Lucas defensà Jaume Matas en considerar que «no ha existit ni un sol president de cap comunitat autònoma que no hagi viatjat a l'estranger per promocionar els seus productes i tractar que participin en la vida pública de la comunitat els emigrants». Lucas insistí que «tan sols quan el jutge parli, podrem opinar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.