algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

Costes diu que la concessió dels punts de fondeig continua vigent

Els usuaris de la badia de Formentor hauran de pagar per ancorar-hi

Un portaveu de Demarcació de Costes de les Balears assegura que la concessió de l'explotació dels punts de fondeig a l'empresa Hisambla SL continua en vigor, per la qual cosa les embarcacions que ancorin a la zona de Formentor hauran d'abonar les tarifes establertes. Costes contesta així a la denúncia formulada per un grup d'usuaris que va presentar un recurs contra la concessió el mes de juny passat i que assegura haver obtingut per silenci administratiu la suspensió cautelar de l'esmentada concessió.

Un portaveu de Costes va informar ahir que «els denunciants han interpretat malament la llei, perquè quan es rep un recurs d'alçada l'administració té tres mesos, i no un, per contestar. A més, el silenci administratiu en aquest cas s'interpreta com la negació del recurs i no com la seva acceptació. Com ja va informar Diari de Balears en l'edició d'ahir, un grup d'usuaris es posà en contacte amb aquesta redacció per manifestar que l'explotació de 120 punts de fondeig a mans de l'empresa Hisambla quedava suspesa cautelarment.

El grup d'usuaris al·legava que aquesta autorització de Costes a una empresa privada anava en contra dels drets fonamentals de navegar i fondejar lliurement i gratuïtament a les costes balears. També afirmaven que la finalitat de les instal·lacions d'Hisambla no eren de servei públic, per la qual cosa anaven en contra de la Llei de costes.

Cal recordar que l'empresa privada va col·locar a la badia de Formentor 120 punts d'ancoratge, que permetien als usuaris l'amarrament de les seves embarcacions i el pagament d'unes tarifes d'entre 1.000 i 12.000 pessetes per dia, segons la mida de les embarcacions. Així, Demarcació de Costes estableix que el pagament d'aquestes tarifes no ha quedat suspès, per la qual cosa els usuaris hauran d'abonar el fondeig a Formentor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.