nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La Guàrdia Civil immobilitza quatre embarcacions de luxe a Mallorca

La Benemèrita investiga si es dediquen al «xarteig» il·legal de turistes o si deuen imposts

El Grup de Ports i Costes de la Guàrdia Civil de Palma ha immobilitzat els darrers dies quatre embarcacions de luxe, valorades en més de 300 milions de pessetes, que navegaven per les aigües de Balears i que havien comès diverses infraccions, des de no tenir la preceptiva documentació fins a no pagar els pertinents imposts. Una de les embarcacions intervingudes pels agents de la Benemèrita està batejada com a Maggie. Es tracta d'un iot de bandera britànica i de dotze metres d'eslora i va ser precintat recentment. El seu propietari va explicar a la Guàrdia Civil que va adquirir l'embarcació a Anglaterra, però no va poder acreditar totalment la compra i, com que va caure en algunes contradiccions, els agents decidiren immobilitzar-la durant un temps.

La nau es trobava inicialment a port Portals i ara ha estat traslladada al port d'Andratx, on es troba en el dic sec. Una altra de les embarcacions intervingudes és el veler Liverty, de bandera alemanya i també d'uns dotze metres d'eslora. El Grup de Costes i Ports el va investigar per un suposat cas de xarteig il·legal de turistes i finalment la Guàrdia Civil li va aixecar el precinte. El iot més luxós dels immobilitzats durant el mes d'agost és el Grassoper, de 24 metres d'eslora i dotat de bandera extracomunitària. L'embarcació, de línea espectacular, roman amarrada a port Portals i va ser localitzada després que la duana informàs d'un trajecte d'Eivissa a Palma.

Quan va arribar a Mallorca es va comprovar que existien certes anomalies referents al pagament dels corresponents impostos especials i la nau va ser retirada de la navegació de manera preventiva, fins que s'aclareixi la quantitat concreta que deu. Del quart vaixell immobilitzat per la Guàrdia Civil no es coneixen els detalls, tot i que sembla que també es tracta d'un iot de luxe. El valor total d'aquestes quatre naus supera els 300 milions de pessetes. Amb el que resta d'estiu la Benemèrita continuarà extremant la vigilància a la costa i els principals ports esportius amb l'objectiu que totes les embarcacions compleixin la normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.