nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Les expropiacions de la carretera de Manacor, a exposició al setembre

S'han presentat 58 al·legacions al projecte de desdoblament del tram Son Ferriol-Montuïri

L'exposició pública de l'estudi informatiu del projecte de desdoblament de la carretera de Manacor, entre Son Ferriol i Montuïri, conclogué dia 3 amb la presentació de 58 al·legacions, segons informaren ahir fonts de la Conselleria d'Obres Públiques. Aquestes al·legacions s'estudiaran i es contestaran, i per setembre, concretament en la segona quinzena, està previst que surti a exposició pública el projecte de traçat, que inclou les expropiacions necessàries per dur a terme les obres.

Entre 400 i 500 seran els afectats per l'ocupació de terrenys, que podran presentar-hi al·legacions durant 15 dies. Segons les previsions de la Conselleria, les actes prèvies a l'ocupació de solars podrien aixecar-se la primera setmana de desembre. Un pic feta aquesta passa, es podran iniciar les obres tot d'una. El període d'exposició pública de l'estudi informatiu ha conclòs després d'una important polèmica pel nombre de rotondes que preveu el projecte.

En qualsevol cas, l'estudi inclou quatre alternatives i el Govern haurà de decidir quin projecte s'executa. Els enginyers redactors de l'estudi aconsellen l'alternativa de 10 rotondes i 5 enllaços subterranis. La quarta opció preveu 7 rotondes i 8 enllaços subterranis, però aquest projecte és més car i requerirà més expropiacions.

L'Ajuntament de Manacor ha presentat al·legacions sol·licitant la reducció a cinc rotondes. Pel seu costat, el de Montuïri ha demanat una via de circumval·Lació per agilitar el trànsit interurbà. El GOB es manifesta a favor de les rotondes i reivindica un carril bici separat de la carretera. La plataforma antivariant d'Algaida presentà al·legacions amb 700 firmes i ja ha aconseguit que aquesta obra s'aparqui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.