algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

L'Ajuntament es planteja explotar el pàrquing i els locals del mercat Cobert

Pendent d'un estudi econòmic, es mostra molt interessat per la rendibilitat de la iniciativa

L'Ajuntament d'Inca podria explotar de forma directa el pàrquing i l'edifici comercial que es preveuen construir al mercat Cobert. L'avanç del projecte de l'edifici ja està preparat i el Consistori està pendent d'uns estudis de viabilitat econòmica per decidir si assumeix ell mateix la reforma i l'explotació del futur edifici. En principi, estava pensat treure a concurs públic la concessió de l'obra i la seva futura explotació. No obstant això, «segons el que ens diguin els estudis econòmics que hem encarregat, serem nosaltres mateixos els que ens encarregarem d'explotar l'edifici, ja que pot resultar molt rendible», manifestà el batle d'Inca, Pere Rotger.

A l'avanç del projecte per a la construcció de l'edifici es preveu que tingui unes característiques marcadament futuristes. Aquestes característiques suposaran una forta inversió i en principi el seu pressupost gira entorn als 750 milions de pessetes. Des del Consistori s'espera que el projecte final de l'edifici estigui acabat el mes de setembre.

Amb prop de 1.500 metres quadrats, l'edifici comptarà amb un nou mercat amb capacitat per a moltes parades, un supermercat de 300 metres quadrats i quasi una dotzena de locals comercials. També està prevista la construcció d'una àrea d'oficines que en principi estan destinades a la utilització municipal. L'espai contempla també la construcció d'un aparcament soterrat al mateix edifici i que disposaria d'una capacitat per a 200 places, que permetrien solucionar els problemes d'aparcament al costat de l'edifici i als voltants.

Els locals comercials que hi ha actualment a la illeta de l'edifici del mercat Cobert són utilitzats per un seguit de comerços. No obstant això, els locals són propietat municipal i estan llogats, per la qual cosa tots els seu propietaris hauran de tancar les seves portes, ja que al contracte de subarrendament dels locals, realitzat per a 25 anys, existeix una clàusula que diu que l'Ajuntament podria rescindir el contracte per una situació d'interès general, com es considera aquest cas de l'edifici comercial. El batle Pere Rotger s'ha compromès a avisar els propietaris dels comerços ubicats a l'edifici mig anys abans de que comencin les obres. D'aquesta forma es vol donar temps als propietaris perquè puguin deixar els locals amb temps.

Futurista
El projecte escollit entre un total de desset presentats, planteja la construcció d'un edifici completament obert en planta baixa i dos pisos. Aquest immoble s'estructuraria com una espècie d'escala travessada per unes grans rampes que servirien per accedir als diferents nivells de l'edifici.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.