algo de nubes
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 7.61°
16°

Els veïns tornen al Govern milers de fullets sobre el gasoducte

Ho faran avui per rebutjar la seva arribada per Sant Joan de Déu

La plataforma pel desmantellament de la central de Sant Joan de Déu i contra l'entrada del gasoducte retornarà avui a les 10 hores a la Conselleria d'Innovació i Energia milers de fullets informatius sobre el gasoducte que aquest mateix departament autonòmic ha repartit entre veïns del Coll den Rabassa i Cala Gamba. Aquest acte és una mostra de protesta veïnal contra la intenció de la Conselleria de fer arribar a Palma el gasoducte per Sant Joan de Déu.

Innovació i Energia, amb Príam Villalonga com a conseller, repartí fa pocs dies fullets informatius per explicar als veïns del Coll den Rabassa que el gasoducte no representa cap perill (no superior al de qualsevol canonada de la xarxa de gas) i que no s'instal·laran dipòsits d'emmagatzement. Així i tot, la plataforma ha expressat el seu rebuig a l'entrada del gasoducte per Sant Joan de Déu, però les reivindicacions no s'aturen aquí.

El col·lectiu d'entitats també reclama el desmantellament de la central elèctrica de Sant Joan de Déu, que es completaria l'octubre del 2002. No obstant això, el pla energètic estableix per a Sant Joan de Déu una «zona de reserva energètica», és a dir, s'hi podrien instal·lar nous equips de producció elèctrica. Ara bé, el conseller Villalonga assegurà que a l'espai de Sant Joan de Déu no s'hi posarà cap turbina de generació abans d'exhaurir l'espai disponible a la nova central elèctrica de Son Reus, on Gesa està instal·lant noves turbines des de fa un any.

Així i tot, la plataforma no tan sols reivindica el desmantellament de la central de Sant Joan de Déu, sinó la incorporació del solar a la zona veïna d'espai d'ús públic del Carnatge. Per tant, no es conformaria amb una «zona de reserva energètica» encara que no s'ocupàs, ja que el que vol és disposar del seu espai com a zona pública integrada en el Carnatge. Recentment, Cort i Gesa han arribat a un principi d'acord per traslladar les oficines de la companyia a Sant Joan de Déu. Aquesta possibilitat impediria la instal·lació de turbines, però no suposaria un aprofitament públic del solar. La Conselleria recorda el caràcter de «zona de reserva energètica» del solar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.