algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Els afectats per la variant oest anuncien mobilitzacions al poble

La plataforma registrà ahir una al·legació i 781 signatures

Nombrosos veïns afectats per la projectada variant oest d'Algaida, integrada en el pla de desdoblament de la carretera de Son Ferriol a Montuïri, han anunciat que tenen la intenció de manifestar-se al carrer per reivindicar el canvi d'ubicació de la polèmica via. Aquestes persones consideren que l'opció de variant per a la zona est o ronda de Migjorn «afecta menys veïns, té un traçat més curt, és menys costosa i més pràctica, i suposa un menor impacte mediambiental» que la defensada per l'equip de govern, PSOE-PSM, i per l'Executiu.

Els grups de l'oposició, UM i PP, han rectificat les seves posicions i ara donen suport als veïns afectats, que apunten com a possible data de manifestació reivindicativa el dissabte dia 18. Ahir al matí, la recent constituïda Plataforma Antivariant Oest d'Algaida registrà a la Conselleria d'Obres Públiques una al·legació conjunta, 781 signatures i un plànol amb vies alternatives. El president d'aquest organisme, Enric Gayà, el portaveu, Jordi Sales; i dos veïns afectats, Antònia Oliver i Joan Pou, es personaren a la Conselleria per expressar l'oposició a la variant oest.

Respecte de les anunciades mobilitzacions, Sales manifestà que «nosaltres som partidaris d'esperar i donar un marge a les institucions per recapacitar. També s'ha de tenir en compte que demà no hi haurà ja la màquina asfaltadora, sinó que encara falta cert temps perquè comencin a habilitar aquesta carretera». Les 781 signatures han estat recollides en tan sols uns dotze dies, cosa que evidencia la gran pressió social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.