algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

La campanya d'estalvi del 2000 abaixà un 12% el consum d'aigua

Calvià el redueix enguany un 2% i Palma l'augmenta un 6%

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, defensà ahir, en la presentació de la campanya L'aigua val molt, valora l'aigua, la incidència en el consum de les campanyes d'estalvi d'aigua en èpoques punta després de l'experiència de l'any passat, en què el consum baixà, a l'estiu, un 12 per cent.

El volum d'aigua estalviat l'estiu passat a les zones de Palma i Calvià fou de prop de 2 milions de metres cúbics diaris, informà el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea, el qual afegí que si es considera el cost total de la campanya del 2000 i es divideix pels dos milions, el cost resultant fou de 30 pessetes per metre cúbic estalviat. «No hi ha aigua més barata», afirmà.

«L'aigua més barata és la que s'estalvia», digué Rodríguez i precisà que en el primer semestre d'enguany, segons la Comissió de la Sequera, a Calvià es detecta un descens en el consum d'un 2%, mentre que Palma registra un augment d'un 6% respecte al 2000. Com que aquest augment es contradiu amb la baixada experimentada en la facturació, cal interpretar que l'increment del consum es deu a pèrdues a la xarxa, indicà Rodríguez.

Amb un pressupost de 40 milions, la campanya presentada ahir per la consellera i pel director general de Recursos Hídrics pretén conscienciar els residents i turistes «del gran valor que té l'aigua en aquestes Illes i de la necessitat d'utilitzar-la racionalment en totes les situacions». Amb 120.000 tríptics, 60.000 adhesius, 6.000 cartells en quatre idiomes i dos panells informatius, a més d'emissions publicitàries a ràdio, premsa, televisió i cinema, la Conselleria de Medi Ambient difondrà consells útils sobre com utilitzar l'aigua a casa, al jardí, l'hotel o l'oficina.

Respecte a la situació actual, el director general informà que tota la producció d'aigua dessalada està en marxa sense avaries i que la planta de Palma, amb les «mòbils», està donant a la capital, a Calvià i a Andratx 85.000 metres cúbics al dia, els quals es complementen amb 20.000 més dels embassaments, una quantitat similar de la potabilitzadora de Son Tugores i dels pous de diverses zones. Els problemes d'abastiment de Maria, Consell, Valldemossa o Son Servera es deuen, en ocasions, a la manca d'enteniment entre l'ajuntament i els subministradors. La pròxima tardor es compliran cinc anys de sequera a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.