nubes dispersas
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.77°
11°

El futur centre d'interpretació divulgarà es Closos de Can Gaià

La Sala negocia la compra dels terrenys que acullen el jaciment

El projectat centre d'interpretació del jaciment d'origen pretalaiòtic des Closos de Can Gaià de Portocolom divulgarà la història, els misteris, els costums i els dissenys tant de les antiquíssimes construccions com dels seus pobladors, de per devers l'any 1100 aC. Aquesta iniciativa és promoguda per diversos organismes, entre els quals hi ha l'Ajuntament de Felanitx, que d'altra banda continua tenint la intenció de negociar amb els propietaris interessats (quatre) la compra dels terrenys que acullen el jaciment privat.

En aquests moments, per sisè any consecutiu, es Closos són objecte d'una campanya d'excavacions i d'investigacions. Aquest cop, la intervenció, que s'inicià dilluns, es perllongarà fins dia 19 d'aquest mes. Es disposa de les ajudes de la Sala, de l'hotel Cala Marçal i de Fotografia Bennasar, mentre que la coordinació és a càrrec de Joan Fornells, Jaume García, Manel Calvo i Tomeu Salvà. Enguany, es compta amb un equip format per fins a 35 arqueòlegs i col·laboradors, xifra que suposa un rècord de participants.

L'objectiu tant de dirigents polítics com d'arqueòlegs i hotelers és convertir es Closos en un punt de visita turística una vegada restaurat. Així mateix, segons Tomeu Salvà, la potenciació del turisme cultural de la zona seria completat amb el centre d'interpretació "semblant al museu de Son Forners de Montuïri", que s'ubicaria al nucli costaner de Portocolom. Finalment, cal apuntar que els dies 11, 14 i 15, en determinats horaris, el jaciment podrà ser visitat, impulsant així un reclam molt atractiu per als visitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.