algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Dos incendis forestals tornen a castigar els pinars de Mallorca

Just cremaren set hectàrees però mobilitzaren sis parcs de Bombers

Dos incendis forestals varen donar novament ahir la veu d'alarma a Mallorca, en cremar entre ambdós poc més de set hectàrees de massa forestal. Concretament, i segons fonts de l'Ibanat, el sinistre més greu es produí a Calvià, on es cremaren un total de cinc hectàrees de pinar, mentre que en el segon, declarat a Puigpunyent, el foc només arribà a calcinar dues hectàrees. En cap dels dos sinistres es coneixen les causes que els han propiciat.

El primer dels dos incendis es va iniciar poc després de la una i mitja del migdia en una zona de pinar situada a dos quilòmetres del nucli coster de Palmanova, a Calvià. Concretament, segons informà ahir la Policia Local de Calvià, el foc s'originà a la carretera que enllaça els dos municipis, el que obligà a tallar el trànsit en aquest tram fins a les tres i mitja.

Un veí de la zona va advertir immediatament del sinistre el centre d'emergències 112, que ràpidament va contactar amb la central dels Bombers de Mallorca, els quals desplaçaren fins a l'origen de l'incendi els parcs de Calvià, Andratx i Llucmajor, i aconseguiren controlar el foc devers les cinc de l'horabaixa, tot i que una de les unitats es va quedar refrescant la zona per tal d'evitar que el foc es revifàs.

Segons fonts de l'Ajuntament de Calvià, l'incendi va néixer a la carretera que uneix Palmanova i Calvià i, atesa la seva proximitat a diversos habitatges, es varen haver de desallotjar tres dels xalets, en què el total de les persones evaquades foren deu. Fonts de l'Ibanat, però, han confessat no compartir aquestes dades ja que, segons els Bombers del Consell, no va ser necessaria evacuar cap veí de la zona. En les tasques d'extinció també hi participaren tots els mitjans aeris, els quals es componen de dos helicòpters, un avió «dromader», un «air tractor» i un «cannader», així com patrulles terrestres de l'Ibanat i diversos membres de la Guàrdia Civil.

Segons fonts de l'Ibanat, però, els tres avions varen haver de desplaçar-se fins a Puigpunyent devers les 14:40 hores, on s'havia declarat un altre incendi forestal, també en una zona de pinar, a prop de la urbanització de Son Nét. En les tasques d'extinció d'aquest darrer incendi, que cremà dues hectàrees, també hi participaren els parcs de Bombers de Sóller, Inca, Palma i també de Calvià. Segons l'Ibanat, el foc va quedar controlat a darrera hora de l'horabaixa d'ahir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.