algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Més de 400 afectats per expropiacions pel desdoblament Son Ferriol-Montuïri

Aviat sortirà a exposició pública la primera fase de la duplicació de la via de Manacor

Més de 400 propietaris es veuran afectats per les expropiacions de terreny necessàries per executar la primera fase de desdoblament de la carretera de Manacor, des de Son Ferriol a Montuïri, segons consta a l'estudi informatiu del projecte redactat per un gabinet extern que sortirà a exposició pública en les pròximes setmanes. El projecte preveu la construcció d'una nova calçada al llarg de 25 quilòmetres molt pròxima a la ja existent, que sumarà quatre carrils, amb una mitjana infranquejable i accés permès des de i cap a la dreta. Els carrils tindran una amplària de 3'5 metres i la mida de la mitjana serà de 2'40 metres o d'1'57, segons els trams de carretera.

Les voreres, que a la vegada serviran de carril d'incorporació a les finques afectades, tindran 2'50 metres d'ample i arribaran a 3'5 en els trams d'accés. De Son Ferriol a Montuïri, es comptabilitzen fins a 300 accessos a finques, encara que no tots tindran enllaç des de la carretera. Cada tres quilòmetres com a màxim es podrà realitzar un canvi circulatori a través de rotondes, que podran ser de diferent nivell segons les necessitats. De fet, s'estudien quatre alternatives amb diferents proporcions d'encreuaments de rotonda i passos a diferent nivell.

Amb la duplicació de la calçada, continuació del desdoblament de la carretera de Son Ferriol que s'executa en aquests moments, aquesta carretera tindrà capacitat per absorbir a hores punta 3.500 vehicles/hora (70.000 vehicles/dia). Actualment, la capacitat de la carretera és de 2.000 vehicles en hores punta (40.000 al dia, aproximadament). A més a més, la velocitat mitjana serà, com a mínim, de 70 o 80 quilòmetres per hora. El trajecte de Son Ferriol a Montuïri es realitzarà en 20 minuts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.