algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

La plaga de l'escarabat obliga a talar pins malalts d'alguns boscs

Els pinars de Portocristo i de sa Coma en resultaran afectats

El pinar de sa Coma, el de sa Cabana i una zona verda de pinar espès vora les coves del Drac de Portocristo seran objecte d'una tala controlada el proper mes de juny, que respon a la necessitat urgent d'eradicar la plaga de l'escarabat rosegador o Tomicus destruens. La plaga del Tomicus perforador de pins ha envaït alguns dels boscs de la contrada, circumstància que ha provocat la mort de centenars d'arbres. Per frenar l'extensió de la malaltia, els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient han recomanat talar tots els arbres infectats per aquest insecte destructor.

Dos tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, Luis Berbiela i Catalina Puig, que despús-ahir es desplaçaren fins a Portocristo per examinar les zones afectades, recomanaren l'eradicació dels pins malalts «com a única via de solució per tal d'evitar la propagació de la malaltia mortal a altres indrets». Els tècnics advertiren que «la millor manera d'atacar el problema i tenir-lo controlat és el treball permanent sobre la massa forestal, tot rebaixant la presència de l'animal any rere any».

No obstant això, Berbiela i Puig reconegueren que «l'atac és difícil perquè el Tomicus actua a l'interior del pi». Una altra mesura contra la plaga proposada pels tècnics consisteix a atacar els arbres afectats «gratant-ne l'escorça quan les fulles són grogues». La delegada d'Agricultura, Conxa Gil, va anunciar que iniciaria una campanya informativa sobre els efectes devastadors del Tomicus i les seves solucions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.