algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Barceló: «Ja era hora de reconèixer que la Justícia no funciona»

El jutge degà defensa el pacte entre PP i PSOE i exculpa els professionals

El jutge degà, Pere Barceló, manifestà ahir que «ja era hora de reconèixer que la Justícia no funciona, i no per culpa dels professionals, sinó per com està organitzat aquest servei, que és molt lent i li han de donar solucions». Pere Barceló, que ahir passà més de tres hores intentant solucionar el bloqueig informàtic que patiren els ordinadors del jutjat de guàrdia, el Deganat i altres jutjats de via Alemanya, assenyalà que el tema de l'elecció dels vocals del Consell General del Poder Judicial no és la part més important del problema «perquè, en no disposar d'un pressupost propi, no té competències per solucionar les deficiències de la Justícia».

En línies generals, el jutge degà qualificà l'acord entre PSOE i PP com a «magnífic» perquè, en general, conté idees bones, com ara la possibilitat de recórrer davant el Tribunal Superior els assumptes penals. També considerà encertada la potenciació del traspàs de competències a les comunitats autònomes i que els fiscals assumesquin la instrucció dels casos penals, malgrat que reclamà «una major independència, especialment per al fiscal general de l'Estat».

Barceló reivindicà l'arbitratge fins i tot per a temes penals, una possibilitat que aquest acord no preveu, i valorà com a «insuficient» la partida de 250.000 milions a invertir durant els propers set anys. «Entre els doblers que rebran els professionals i la dotació de la xarxa informàtica adient no es podrà fer molt més».

En aquest sentit, explicà que als jutjats de Palma es produeixen molts de problemes amb les noves versions del programa Libra, que està dissenyat per als jutjats, com ara la pèrdua de documents amb la darrera actualització. Quant a l'ampliació d'horari, digué que «no podrà obligar-se ningú a fer més hores» i destacà que els jutges s'emporten la feina a casa per treballar l'horabaixa, les nits i els caps de setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.