algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

El tancament dels immigrants força el Govern a oferir-se com a interlocutor

La consellera Fernanda Caro, disposada a mitjançar davant l'Executiu central

La consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, va oferir-se, com a representant del Govern balear per fer «d'interlocutora o mitjançar davant el Govern central en les reclamacions que no ens competin a nosaltres». Divendres vespre mig centenar d'immigrants, la majoria il·legals, es tancaren a l'església de Santa Catalina Thomàs de Palma per exigir una solució ràpida de les institucions a la seva situació. Del mig centenar, diumenge dotze decidiren tancar-se a l'església de l'Encarnació, també de Palma. Paral·lelament a Eivissa es produeix un altre tancament.

Caro assegurà que «des que s'han tancat hem mantingut reunions amb ells i estam a l'espera de rebre una proposta que han quedat que ens enviaríem, però que encara no hem rebut». Dilluns passat, el president del Parlament, Maximilià Morales, va assegurar que el paper d'interlocutor dels immigrants davant Delegació de Govern correspon al Síndic de Greuges, reivindicant aquesta figura, encara no creada al Parlament.

Així i tot, dissabte els portaveus dels immigrants, després de la llegida d'un manifest, varen rebutjar de ple acceptar qualsevol intervenció «ja que som capaços d'actuar per nosaltres mateixos» i, segons ells, «seria una errada que qualcú ens representàs o parlàs per nosaltres». Precisament ahir, Esquerra Unida, coalició de la qual és dirigent Caro, va presentar una proposició no de llei en la qual insta el Parlament a demanar a la delegació del Govern a les Balears que ofereixi als immigrants tancats a Palma i Eivissa solucions semblants a les atorgades als protagonistes dels tancaments de València i Catalunya.

Igualment, Esquerra Unida insta el Govern central a frenar qualsevol expedient d'expulsió a l'espera que concloguin els processos de regulació en curs, segons informà ahir la formació en un comunicat. El grup d'EU a la Cambra exigeix que la Delegació del Govern a les Balears doti de «més mitjans humans i materials» les oficines d'estrangeria per tal d'«agilitar els procediments per garantir el compliment dels terminis reglamentaris de tramitació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.