algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Munar planteja la creació d'una nova conselleria destinada a la tercera edat

El nou organigrama del CIM amb els consellers no electes s'aprovarà el juliol

Bufen aires de canvis importants al Consell Insular de Mallorca. La recent decisió del Tribunal Constitucional de permetre l'aplicació íntegra de la nova Llei de consells portarà com a primera conseqüència la fi definitiva de l'actual sistema de gestió política que ja té data de caducitat: el juliol. En el plenari que se celebrarà aquest mes es preveu que ja es pugui aplicar el nou reglament de règim orgànic incloent el nomenament dels nous consellers no electes. Així ho va anunciar ahir la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, que va comparèixer davant els mitjans acompanyada de la resta dels consellers d'UM i del PSM integrants de l'equip de govern.

Munar va indicar que convocarà un representant de cada grup polític a una reunió per arribar a un acord sobre el desenvolupament del reglament «per tal que pugui ser assumit per la majoria i es pugui aprovar per unanimitat». Aquests, emperò, no seran ni molt manco els darrers canvis polítics importants. La presidenta Munar té al cap novetats que podrien portar en primera instància a augmentar l'actual nombre de conselleries del Consell.

El projecte més ferm de Munar és el d'engegar una nova conselleria destinada de forma exclusiva a la gent gran. De fet aquest postulat ja el va defensar públicament el passat dissabte en un multitudinari acte celebrat a la plaça de toros. La presidenta va manifestar a Diari de Balears que aquest col·lectiu és suficientment important com per disposar d'una conselleria que hi dediqui tots els seus esforços de principi a fi. La presidenta indicà que es tracta d'una vella reivindicació dels majors que ja havia estat formulada durant la presidència de Gabriel Cañellas.

Tot i que Munar ha dit que la creació d'aquesta conselleria no té res a veure amb el fet que s'acabin de transferir les competències de Benestar Social sí que ha reconegut que una conselleria d'aquest tipus tindria un camp d'acció massa ample. Munar ha deixat clar en tot cas que aquesta qüestió s'haurà de negociar amb el PSM, com a soci de govern, i que no necessàriament es posaria en marxa a aquesta legislatura. Amb tot algunes fonts citen Dolça Mulet com la nova consellera. Un altre dels canvis que si sembla que es podria produir aquesta legislatura és la creació d'una conselleria d'Obres Públiques que s'encarregàs de les competències de carreteres.

El PSM discrepa de la presidenta i demana més diàleg a UM
El PSM, com a soci de govern al Consell, es va manifestar discrepant respecte la creació d'una conselleria destinada a la tercera edat. El portaveu nacionalista, Antoni Alorda, va explicar que «en cap cas s'ha xerrat encara amb UM d'un augment del nombre de consellers» i condicionà aquesta possibilitat a aquest diàleg.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.