muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Els immigrant tancats lluitaran «fins al final»

Entre els tancats a l'església hi ha una dona que està embarassada de vuit mesos

96644
Una parella disposada a dur el tancament el temps necessari. | T.A.

Ja hi ha nou escenari per a la lluita. La guerra que una dotzena d'immigrants "«Els dotze de l'Encarnació», que han esdevingut símbols de tot el col·lectiu" mantenen contra la Llei d'estrangeria ha traslladat el seu front fins a l'església de l'Encarnació, a la barriada de Balmes, després d'haver-se focalitzat durant tres dies a l'església de Santa Catalina, a Santa Pagesa. El trasllat d'església va ser considerat com a «molt positiu» per part de Rodrigo, un jove prim i llarg que s'ha erigit en portaveu dels tancats i que du en la mirada la resolució a resistir fins al final que atorga la desesperació i el fet de creure fermament que «la integració no sols és possible, sinó que també és enriquidora».

«Les instal·lacions són alucinants, tenim llum i aigua i el capellà sap i entén que el nostre compromís és fer un tancament indefinit fins aconseguir resultats. És un lluita llarga i sense data límit, no depèn de nosaltres, nosaltres farem l'esforç de romandre sense sortir de l'església, serà un tancament absolut. A Santa Pagesa no podíem perquè els nins havien d'emprar el pavelló i tenim clar que la nostra lluita no ha de perjudicar un col·lectiu com el dels infants que han de practicar esport». Els immigrants varen rebre ahir el suport del diputat pel PSM, Cecili Buele, i es varen acomodar el millor possible per passar «el que es preveuen molts de dies».

Entre els dotze immigrants que han decidit endurir la seva protesta hi ha una dona embarassada de vuit mesos. «Si neix aquí li posarem un nom al·lusiu», explicà Rodrigo. «Molt possiblement sigui Llibertat». Però els dotze de l'Encarnació no estan sols. La seva missió és resistir al màxim, però per això comptaran amb la col·laboració i el suport del col·lectiu d'immigrants que passarà amb ells moltes d'hores per fer més lleugera l'espera. «Hi ha molts de companys que treballen en negre i que necessiten continuar amb aquest treball per mantenir-se i mantenir la família. No els queda més remei, però després vénen i estan amb nosaltres. També tenim el suport de Creu Roja i Metges del Món i Apotecaris sense Fronteres. Tothom s'ha bolcat amb nosaltres».

Per la seva banda, Esquerra Unida criticà ahir «el nefast paper que ha desenvolupat la delegada del Govern a Balears, Catalina Cirer, en el conflicte dels immigrants tancats «per no haver donat senyals de vida» fins al moment. «La manca de diàleg de Cirer és un nou mur per als immigrants sense papers» i EU també assegura que «afirmar que espera que el col·lectiu faci una instància per mantenir una audiència amb ella i quedar-se tan tranquil·la és un paper ben trist per a una delegada del Govern».

Cirer

En una nota remesa als mitjans de comunicació el Govern informa que «La delegada del Govern a les Illes Balears, Catalina Cirer, ha traslladat al Ministeri de l'Interior les reivindicacions que els immigrants tancats en el poliesportiu de l'església de Santa Catalina Tomàs de Palma i de la parròquia de Santa Creu a Eivissa formularen a través dels mitjans de comunicació, exigint l'obtenció immediata dels corresponents permisos de residència i treball i la modificació de la Llei d'estrangeria».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.