cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
31°

Cotxes, obres, brutor i creixement urbanístic són l'escenari del mandat

La frustració del parc de les Estacions resumeix les expectatives dels ciutadans

El que compta és la percepció i, llevat d'algunes millores, la Palma actual es viu com una ciutat saturada de cotxes, obres, pols i renou. El marc ha estat excel·lent per Fageda: els millors anys electorals del PP, llevat del fracàs de Matas, i una conjuntura econòmica que ha afavorit un important creixement urbanístic. Les expectatives de disposar d'un espai lliure per fugir d'aquesta sensació d'inhabitabilitat es varen veure frustrades amb el projecte «estrella» del parc de les Estacions. És impossible que aquest parc sigui un lloc de passeig. Com a molt, és un lloc de pas, i només per als veïns del Pont del Tren.

El «pulmó verd» ha esdevingut una zona verda mediocre de barriada, com tantes altres. Per fallar, fins i tot ha fallat l'intent de soterrament de les Avingudes (amb bons resultats a la plaça de Oriente de Madrid). El trànsit a Palma és insuportable, si bé el tinent de batle Joan Bauzà ho justifica afirmant que «a Mallorca la gent és molt còmoda i agafa el cotxe». Tot i així, Fageda ha fet un gran esforç per construir aparcaments. Les obres han duit moltes molèsties, però l'oferta al ciutadà, en aquest cas, ha estat molt clara i ha alleugerit molts d'entrebancs de trànsit.

Es coneixen poques activitats més estressants. La flota de l'EMT ha estat renovada, però el transport públic és deficient. Les obres «embellidores» han estat eternes i hi ha nins de certa edat que només coneixen la seva barriada amb els carrers aixecats. Sembla que només existeix el centre i l'especial atenció que aquest mereix s'ha vist traduït amb elements urbans (fanals) d'un gust discutible.

Es parla de la façana marítima, però sembla que Cort oblida l'única façana marítima que ha tingut Palma durant segles, des de la Seu fins a les Avingudes. Sa Gerreria i zones del centre s'han recuperat de manera molt positiva, però, en el primer cas, Cort no escapa a les sospites d'especulació. Falten solars per a escoles i la Universíada ens deixà Son Moix i Son Hugo. El ressò de la Universíada fou nul.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.