algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Autoritzada l'ampliació de la veda del raor fins al 15 d'agost

El Consell Pesquer rebutja un descans en la captura de llampuga

A petició del Consell Pesquer de les Balears, la Conselleria d'Agricultura i Pesca autoritzà ahir l'ampliació de la veda del raor, de manera que la pesca d'aquesta espècie quedarà prohibida fins al dia 15 d'agost, és a dir, quinze dies més dels previstos en un principi. Així mateix, la Direcció General de Pesca acordà crear una nova llicència destinada només als pescadors esportius.

El conseller d'Agricultura, Mateu Morro, i el president del Consell Pesquer de Balears, Pere Oliver, explicaren ahir en una roda de premsa els acords adoptats en una reunió celebrada a la seu d'aquest departament. El Consell Pesquer té entre les seves funcions la d'assessorar la Conselleria en qüestions relacionades amb el sector pesquer, servir d'òrgan d'informació sobre la situació del sector i de l'estat dels recursos i suggerir qualsevol iniciativa per la millora del sector pesquer i dels recursos marins.

Entre els diversos acords adoptats pel Consell Pesquer i la Conselleria destaca la modificació sobre l'ús d'aparells tradicionals a la pesca esportiva. Aquesta qüestió es plantejà després dels inconvenients manifestats per les confraries de pescadors a l'hora de convalidar els aparells tradicionals. Per aquest motiu s'intenta evitar que les confradies intervenguin en la concessió de les autoritzacions per tal que els pescadors professionals i recreatius utilitzin, a la mateixa zona, aparells similars.

Respecte de cefalòpodes i d'altura, el Consell Pesquer proposà clarificar les quotes de captura en relació amb la pesca d'aquesta espècie, i suprimir l'obligació vigent per determinats cefalòpodes. Quant a la llampuga, la Conselleria d'Agricultura i Pesca proposà modificar la normativa reguladora de la pesca de llampuga, i destacà la proposta d'establir un període de descans setmanal obligatori de 48 hores a les embarcacions que es dediquen a la pesca d'aquesta mateixa espècie.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.