algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Madrid només dóna 337 milions per arreglar Son Dureta

Torna a anunciar «accions urgents» un any i mig després de fer la mateixa promesa

El Govern central torna a anunciar una partida pressupostària per a obres urgents a l'hospital mallorquí de Son Dureta, que es troba en situació d'«emergència». L'any 1999, una part de les façanes de l'hospital de Son Dureta va caure; uns mesos més tard, l'Insalud anunciava una partida urgent de 33 milions de pessetes per fer-hi front; la partida havia de ser ampliada posteriorment amb uns 190 milions de pessetes. En la pràctica, aquella intervenció es va limitar a estalonar les finestres i a crear zones de seguretat en alguns edificis.

Un any i mig després, el Consell de Ministres tornava a aprovar una partida "de 337'4 milions, una quantitat que no ha de menester l'aprovació del Consell per ser efectiva" per «pal·liar, en la mesura d'allò possible, el risc de despreniments d'elements de les façanes, amb sanejament general d'elements deteriorats, col·locació de xarxes contra caigudes a les balconades de l'edifici central i algunes volades o esbucament de les pilastres d'escales a l'edifici materno-infantil», segons recull l'agència estatal de notícies.

Com ja ha publicat Diari de Balears, les accions de rehabilitació i renovació sobre l'hospital de Son Dureta han estat programades de manera constant al llarg dels darrers anys sense que en cap moment s'hagi procedit a la seva execució, tot i que l'Insalud ha presumit reiteradament d'inversions per a la reforma de Son Dureta que arribaven als 12.000 milions de pessetes. Com és sabut, la reforma no s'ha practicat en ser considerada inviable per l'empresa concessionària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.