algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

UM i PSM faran del Consell el veritable govern de Mallorca

Designarà de manera directa consellers, secretaris generals tècnics i directors insulars

68170
Tots els consellers amb àrees de govern al Consell tindran els mateixos drets.

El Consell Insular de Mallorca funcionarà a partir d'ara amb una estructura totalment renovada que el configurarà definitivament com el veritable govern de l'Illa. Això ho farà possible el nou reglament de funcionament orgànic de la institució, que es redactarà de bell nou incloent-hi tots els articles que des d'ahir deixaren d'estar en suspens pel Tribunal Constitucional. Els representants d'UM i del PSM, els dos partits que comparteixen govern al Consell, arribaren ahir a un acord ferm per retirar definitivament el reglament intern redactat i que ja havia estat aprovat en comissió, i resta només el tràmit de passar-lo per la sessió plenària.

La reunió política va tenir lloc com a conseqüència de l'acte del tribunal que permetia aplicar un seguit d'articles que havien estat qüestionats pel Govern central, que dubtava de la seva constitucionalitat. Els canvis que es produiran al Consell afectaran la seva estructuració interna, que passarà a funcionar de manera molt semblant a la del Govern balear. La primera repercussió serà el nomenament de consellers no electes, és a dir, que no han estat escollits a les urnes. Aquests càrrecs tindran, a partir d'ara, el mateix poder i atribucions que els consellers electes.

Cadascuna de les Conselleries funcionarà amb una estructura semblant a les del Govern. Així, cada conseller tindrà per davall seu un secretari general tècnic, nomenat a dit, que serà l'encarregat de dur la gestió econòmica. Per sota, i també designat de manera directa, hi haurà els directors insulars de cada àrea. Un altre canvi important en el funcionament polític es produirà per fer possible la participació dels consellers no electes en els plens de la institució. Així, aquests alts càrrecs disposaran de veu per replicar l'oposició o per explicar els seus projectes, però en cap cas no tindran dret de vot, seguint així el mateix sistema que ja s'aplica al Parlament. En tot cas, aquests canvis no podran ser efectius fins que no s'aprovi oficialment el nou reglament.

Els populars reclamen que es mantengui un control de la gestió

El Partit Popular pretén que la nova estructura de funcionament del Consell no suposi una pèrdua de pes dels mecanismes de control de què disposa l'oposició per fiscalitzar les tasques de govern. El conseller popular, Joan Flaquer, així ho ha explicat fent referència sobretot al seguiment dels nous organismes que es creïn i que funcionin de manera independent del ple. Per això, Flaquer ha manifestat la intenció del PP de col·laborar en la redacció del nou reglament orgànic intern del Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.