algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Els veïns de les Meravelles forcen la demolició d'un local d'oci il·legal

El TSJB ha valorat les denúncies dels particulars i de l'Associació

El Tribunal Superior de Justícia ha confirmat la decisió de l'Ajuntament de Palma que ordenà la demolició de les obres realitzades per l'entitat Bauhaus Carrusel S.L. a la Platja de Palma, després de la denúncia presentada per un particular, a la qual s'adherí també l'Associació de Veïns de les Meravelles. El veí afectat ja havia obtingut una sentència favorable del jutjat contenciós número 1 de Palma, que desestimà el recurs contra el decret de Batlia en el qual s'ordenava la demolició i confirmava l'acte administratiu impugnat, però Bauhaus Carrusel S.L. recorregué aquesta decisió davant el Tribunal Superior.

L'empresa argumentà que no totes les obres poden merèixer un tractament unitari, ja que són d'entitat diferent i les presumptes infraccions no són iguals. A més a més, indicà que tampoc no eren greus, «ja que no afectaven l'interès general». Finalment, quan a les obres a la zona de «reculada» Bauhaus Carrusel S.L. considerà que no infringien el PGOU, sinó que eren menors, emparades amb llicència i per això no susceptibles de ser demolides.

El magistrat ponent, Fernando Socías Fuster, assenyala que, segons la Llei de disciplina urbanística de la Comunitat Autònoma, qualsevol obra en zona de «reculada» és, en general, una infracció greu. Només hi hauria una excepció, que se donaria en el cas que es demostràs a l'expedient l'escassa entitat del dany o risc per als interessos generals. Però això, indica la resolució, no ha quedat demostrat per part de l'empresa en l'expedient sancionador.

El fet que existeixin altres locals amb infraccions similars, «no és un argument que demostri que els interessos generals no queden afectats». Molt al contrari, precisament pel fet que la infracció sigui generalitzada, el perjudici és encara major. «La il·legalitat d'altres casos d'obres no pot justificar ni emparar la il·legalitat pròpia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.