nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Els socialistes pensen que el Pacte de Progrés es pot repetir el 2003

Els polítics d'esquerres escriuen en un llibre els dos anys de govern

L'exsecretari dels socialistes illencs, Joan March, creu que «tot fa pensar que l'actual Pacte de Pogrés es pot repetir el 2003, però està en mans dels partits que l'integren». March va fer aquesta reflexió ahir amb motiu de la presentació del llibre El repte del 2003. Reflexions i propostes, del qual és el coordinador i que ha reunit els pensaments de bona part dels polítics que donaren suport al Pacte Progressista. A la llista es troba el president Francesc Antich; les presidentes dels consells, Maria Antònia Munar, Joana Barceló i Pilar Costa; o altres destacats polítics esquerrans com Joan Buades, Francina Armengol, Margalida Rosselló, Bosco Gomila, Bernat Joan, Josep Portella, Xico Tarrés o Santiago Ferrer.

Del que ha pogut extreure Joan March, «sembla difícil que el PP pugui recuperar a curt termini la majoria o trobar una força amb la qual pactar en el futur». De fet, March anà més enllà explicant que «les enquestes que ara es faran donaran com a resultat que es consolida la majoria de progrés». March restà importància als enfrontaments interns del Pacte esmentant que «les diferències entre els partits són més de temps per complir els objectius que no per aquests en si. No existeixen discrepàncies de fons».

Precisament a l'hora de valorar el funcionament del Pacte, March utilitzà paraules del president Antich destacant que «el principal partit del Pacte no ha exercit cap hegemonia sobre els altres». L'acte de presentació, celebrat al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma, es va convertir en un esdeveniment social. Bona part de la primera plana política no es volgué perdre l'ocasió, que serví per reivindicar la nova gestió i els avanços aconseguits els dos darrers anys per la majoria progressista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.