algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

CCOO denuncia la situació dels treballadors de la neteja urbana

Segons afirma el sindicat, els sous no s'han revisat des de 1996

La delegació comarcal del sindicat Comissions Obreres a Manacor ha denunciat la situació salarial dels treballadors de la neteja urbana de la ciutat. Segons va explicar José López, delegat de CCOO a la comarca, «des de 1996 no s'ha revisat el sou dels treballadors i de llavors ençà tenen el salari congelat. De fet han perdut una mitjana del 13'2% de poder adquisitiu, ja que han deixat de rebre el percentatge de l'IPC que ha anat augmentant en aquests darrers anys». Així mateix, López va explicar que «els treballadors de la neteja urbana tenen una sèrie de plusos, com ara el de perillositat i toxicitat, el d'antiguitat o el de transport, tots ells sense cap mena de variació des de 1996».

A més, segons López «els treballadors cobren un sou base que està per sota del salari mínim interprofessional, cosa que no es pot permetre de cap de les maneres» Actualment Limpiezas Urbanas de Mallorca, concessionària de la neteja del municipi, és propietat de Fomento de Construcciones y Contratas, «per això ens hem posat en contacte amb Fomento per intentar obrir una taula de negociacions i trobar una solució a aquests problemes».

«Sabem que des de Fomento han oferit, a alguns treballadors, una revisió del conveni per tal d'adaptar-lo al salari base, però nosaltres consideram que la negociació hauria de passar primer per la recuperació del poder adquisitiu que els treballadors han perdut durant aquests anys, és a dir, del 13'2% d'IPC, i després per la revisió del conveni col·lectiu», va concloure el delegat comarcal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.