muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El Consell haurà de requalificar els nous solars per a escoles a Palma

Llabrés admet que s'ha estat «embullant la troca» i passa la responsabilitat a Urbanisme

La manera en què l'Ajuntament de Palma haurà de fer front a la seva obligació legal de cedir terrenys per a usos educatius al Govern balear començà ahir a ser perfilada amb la creació d'una comissió interinstitucional, de la qual es derivarà la creació de tres subcomissions específiques: per a la cessió de solars, per a un conveni d'educació 0-3 i per a adults, i per al disseny conjunt d'un mapa escolar que mostrarà les necessitats educatives de Palma amb una previsió de 10 anys. A porta tancada, el regidor d'Educació "Jordi Llabrés" lliurà ahir al Govern balear un llistat de terrenys que més o manco es correspon amb les peticions que havia efectuat la Conselleria d'Educació per cobrir les necessitats urgents en matèria de construcció de nous centres o ampliació dels existents.

Aquests espais no hauran de ser compensats "com pretenia inicialment Llabrés, abans de ser desautoritzat en aquest sentit pel batle Joan Fageda" amb la despesa directa per part de la Conselleria per crear noves «escoletes» per a infants i ressorts per a adults; en canvi, Llabrés ha obtingut la promesa que aquesta opció serà estudiada per una de les subcomissions forçades. De manera evident, emperò, les ofertes fetes per Cort suposen en els casos més urgents la necessitat d'una requalificació de terrenys, de manera que serà impossible disposar d'ells abans d'un any, llevat que la col·laboració interinstitucional sigui màxima.

Així, segons el màxim representant del Consistori palmesà en Educació, Jordi Llabrés, la petició del Govern ha estat coberta, tot i que reconegué que «durant un any hem estat embullant la troca». En aquest mateix sentit, fonts de la Conselleria d'Educació es mostraren ahir crítiques amb el contingut de la proposta oficial de Llabrés: «La podrien haver fet un any o dos abans», fou ahir la veu més sentida als passadissos de la Conselleria d'Educació, on es va celebrar la reunió.

Dels 13 solars oferts per l'Ajuntament, just quatre ja són habilitats per a usos docents, de manera que la resta hauria de menester requalificacions per part de la Comissió Insular d'Urbanisme en el cas que finalment fossin cedits a la Conselleria d'Educació. La resta d'espais depenen en diversos graus d'una acció per part de les comissions ahir creades i de la posterior aprovació de la Comissió Insular d'Urbanisme, fet que comporta un retard inevitable en l'habilitació d'aquests espais que han estat reclamats «amb urgència» per part del departament autonòmic d'Educació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.