algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Els immigrants volen educació vial per evitar ser «assassins» a l'asfalt

Els nouvinguts exigeixen un pla d'actuació de les institucions

Els immigrants exigeixen una pla d'actuació per instruir en educació vial el col·lectiu, facilitant-los així l'obtenció del permís de conduir i evitant que hi hagi «assassins potencials» en la carretera. La petició la va llençar ahir la secretària general de la Federació d'Associacions d'Immigrants de les Balears (Faib), Malen Perea, després que dimarts el director provincial de Trànsit, Javier Coromina, acceptàs relacionar l'increment d'immigrants extracomunitaris amb l'augment de conductors sense carnet. Coromina atribuí aquest fet a la dificultat per obtenir el carnet, a causa del desconeixement de les llengües oficials i al fet que, tot i que els exàmens de conduir estan en diverses llengües europees, els manuals i l'ensenyament a les autoescoles són exclusivament en castellà.

Perea reclamà que «Trànsit, amb altres institucions i les autoescoles, realitzin un pla específic perquè els immigrants tenguin facilitat, amb audiovisuals i un llenguatge més senzill, per treure's el permís de conduir i així evitar que hi hagi assassins potencials a la carretera». Segons la representant de la Faib, «hem de reconèixer que en molts casos estam acostumats a circular sense carnet o sense assegurança, i aquí tant els coneixements com l'assegurança són imprescindibles, però s'ha de facilitar la instrucció al col·lectiu».

Perea vaticinà que «en cas que no es resolgui aquesta situació, les xarxes de falsificació de carnets de conduir i els quatres setciències es beneficiaran de la situació, perjudicant els immigrants, que estan avesats a aquestes màfies». La secretària general de la federació va explicar que «per un immigrant és molt important obtenir un permís de conduir, ja que moltes vegades els ofereixen feines a l'hostaleria o la construcció que no volen els espanyols perquè són a una cala o a qualque banda llunyana i no poden acceptar-les perquè no tenen una bona combinació o perquè és car anar-hi».

La representant de la federació va demanar que «aquest pla promogui un altre sistema d'ensenyament, més senzill, i que s'hi incloguin intèrprets que tradueixin les classes de les autoescoles, alhora que es condicioni aquest suport a l'aprenentatge de les llengües d'aquí, com a factor d'integració al país». Per Perea, seria important «veure les possibilitats de fer un concert entre Trànsit, les autoescoles i altres institucions per posar en marxa aquest pla».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.