algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Comencen les obres davant la Seu i sobreviu la Creu «a los caídos»

Vidal assegura que «els arguments per esbucar-la són polítics»

L'Ajuntament de Palma emprendrà les obres de millora de la plaça de l'Almoina i el carrer Mirador, i mantindrà la Creu «a los caídos». La Comissió de Govern de Cort aprovà ahir el «projecte de recuperació i millora d'infraestructures a la zona plaça Almoina-Seu-Mirador», amb un pressupost de 188 milions de pessetes, projecte que compta amb els informes favorables de la Comissió del Centre Històric i Catalogació i de la Comissió Insular del Patrimoni Històric de Mallorca, si bé aquesta ho ha fet amb prescripcions.

El president de la Gerència d'Urbanisme, Rafel Vidal, explicà ahir que «nosaltres hem recorregut la decisió de demolir la creu perquè creim que estam entrant en un problema de competències municipals. Tot i això, el problema de la creu no afecta gaire el projecte de la plaça i hem de tenir en compte que la creu podria ser BIC o objecte catalogat». Vidal va dir que «fins i tot la ponència tècnica d'Urbanisme del Consell de Mallorca havia considerat que la creu no s'ha de tocar del lloc, com la Comissió del Centre Històric de Palma».

Així les coses, el tinent de batle considerà que «a la vista d'aquestes afirmacions, el que està clar és que els arguments per llevar la creu són exclusivament arguments polítics». En aquests moments el que si és clar és que el projecte du implícit l'empedrament a nivell de tota la plaça de l'Almoina i del carrer del Mirador amb rajoles de pedra viva de 8 centímetres de gruix que permetran la circulació de vehicles per sobre «perquè aquí hi ha capitania i el bisbat, i hem de deixar que hi passin els seus cotxes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.