algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
27°

La patronal educativa EiG estudiarà totes les queixes de l'escolarització

Avui es tanca el termini de reclamacions de les llistes provisionals d'alumnes als col·legis

86542
Les oficines hauran de trobar un centre als infants sense plaça

No ha estat un 90 per cent de rebuigs, però encara es desconeix el nombre real d'alumnes que no han trobat plaça als centres privats concertats, els més sol·licitats pels pares i agrupats de manera majoritària a la patronal religiosa Educació i Gestió. La Conselleria d'Educació guarda silenci sobre el procés de reclamacions per demanda d'escolarització que avui es tanca: «No podem saber què hi ha», és la resposta oficial, tot i que s'admet que els primers dies després que s'ha publicat la llista provisional d'admesos als centres educatius han estat llargs i intensos.

Cal recordar que són els mateixos centres educatius els que han d'avaluar les reclamacions efectuades pels progenitors que hi demanaven plaça per als seus infants; tan sols en el cas que cap de les baremacions als col·legis o instituts escollits en els diferents graus d'opció siguin positives hauran d'entrar en funcionament les oficines d'escolarització.

Des de la principal patronal de col·legis privats i privats concertats a les Balears "Educació i Gestió, de signe catòlic", Marta Monfort negava ahir que, com s'ha publicat, un 90% d'alumnes hagi estat rebutjat per aquesta casta de col·legis, sovint els més reclamats pels pares. Això no obstant, Monfort assegurà que no pot donar una xifra real de rebuigs mentre no acabarà el procés de reclamacions que avui es tancarà; en qualsevol cas, negà que el volum de reclamacions hagi estat superior de manera clara a anys anteriors.

«Tenim unes quantes reclamacions a cada escola, però és l'escola que decideix», explica Monfort; davant aquesta situació «molts de pares desisteixen». La religiosa no volgué aventurar ahir un índex de rebuigs i de reclamacions. «A algunss centres haurà estat del 50 per cent, a uns altres, del 15 o del 10»; i recordà que la Conselleria d'Educació ha xifrat en un 19 per cent la taxa d'alumnes que no havia trobat plaça al centre escollit en primera instància.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.