algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El Consell aparca la compra de Raixa en considerar-ne el preu massa elevat

Troba que l'adquisició no és ara un tema prioritari

El Consell Insular de Mallorca ha decidit aparcar la compra de la finca Raixa, situada al municipi de Bunyola i catalogada com a Bé d'Interès Cultural (BIC). Tal com anuncià la presidenta de l'organisme insular, Maria Antònia Munar, l'oferta dels hereus de Raixa de vendre la finca per un total de 1.200 milions de pessetes fou plantejada fa poc als portaveus de les formacions polítiques que integren el Consell, els quals consideraren que «es tractava de molts de doblers», segons assegurà ahir Antoni Pascual, vicepresident del CIM.

Pascual indicà que de moment la compra no és una qüestió prioritària. «Enguany el Consell no té doblers i tot i que es podria recórrer a l'endeutament, el tema no està madur», precisà. El vicepresident primer del Consell de Mallorca i responsable de Patrimoni de la institució argumentà que «no es tracta només de comprar Raixa, sinó també de restaurar-la. I hi ha qui pensa que primer s'hauria d'arreglar el nostre propi patrimoni». Tot i així, la institució realitzarà una valoració sobre l'oferta dels propietaris.

L'adquisició de la possessió no és prioritària, però no és un assumpte tancat, segons Antoni Pascual, ja que el Consell Insular es podria replantejar la compra d'aquesta finca si es realitza conjuntament amb altres institucions. El mes de març passat, els apoderats dels propietaris de Raixa es reuniren amb Maria Antònia Munar per tal de comunicar al Consell que els hereus de la possessió havien arribat a un acord per procedir a la venda de la casa. Amb aquesta comunicació, deixaven la porta oberta al fet que l'organisme insular, amb dret preferencial a la compra com a institució que va declarar la finca Bé d'Interès Cultural, optàs a la seva adquisició.

Tot i que ara no hi demostri interès, el Consell podria tornar a replantejar-se aquesta qüestió quan els propietaris tenguin damunt la taula una oferta ferma de compravenda de la possessió de Raixa. En aquest cas, la institució, segons el dret de tempteig i retracte, disposarà de dos mesos per igualar-la o renunciar definitivament a la seva adquisició. Els portaveus del PSM, PSOE i EU consideraren en el seu dia necessari estudiar si el preu de la finca era raonable.

Diverses ofertes

Segons els apoderats dels propietaris de Raixa, els hereus de la finca tenen diverses ofertes de compra per estudiar procedents d'empresaris estrangers i mallorquins. Això no obstant, el desig dels propietaris és que la finca pugui quedar en mans d'una institució pública. La vintena d'amos de Raixa, descendents de la família Jaume, ha tardat anys a posar-se d'acord per vendre-la.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.