algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

El PSOE estatal vol que el Tribunal de Comptes auditi el Govern Matas

S'investigarien tres conselleries relacionades amb el cas Formentera

El Grup Socialista en el Congrés vol que el Tribunal de Comptes fiscalitzi les gestions del Govern balear entre el 1998 i 1999 que podrien tenir relació amb el cas Formentera, que suposadament tenia l'objectiu de captar vots d'emigrants d'Argentina i Uruguai per al Partit Popular en els darrers comicis autonòmics. La proposta de fiscalització presentada en el Registre del Congrés dels Diputats serà debatuda per la Comissió Mitxa per a les Relacions amb el Tribunal de Comptes, que decidirà si accepta o no sol·licitar el preceptiu informe a aquest organisme.

Els socialistes justifiquen la seva petició en la «situació d'alarma social» creada després de la difusió de notícies sobre «un presumpte ús inadequat» dels recursos de diverses institucions de les Balears per «alterar el cens electoral» mitjançant diferents projectes impulsats des de l'exGovern balear del PP en Argentina i Uruguai. El Grup Socialista pretén que el Tribunal de Comptes investigui la «legalitat, eficàcia, eficiència i l'economia de la gestió» de tres conselleries (Presidència, Agricultura i Indústria i Comerç així com de l'Institut Balear de Desenvolupament Industrial, del Servei de Millora Agrària, Semilla) i de l'Ibatur (Institut Balear de Promoció del Turisme) entre els anys 1998 i 1999.

Si prospera aquesta iniciativa del PSOE, el Tribunal de Comptes fiscalitzaria la contractació amb tercers per part d'aquestes entitats, amb especial atenció als contractes per «assistència tècnica, serveis, informes, publicitat, promoció i exposicions» relacionats amb activitats del Govern a Argentina i Uruguai. Un altre àmbit d'investigació serien les subvencions a tercers lliurades per aquests organismes, també atenent principalment a les relacionades amb aquests països, així com les despeses generades en aquestes relacions, sempre segons la proposta socialista.

Entre aquestes despeses, la iniciativa especifica «els viatges, representació, protocol, relacions institucionals, jornades, simposis i altres despeses de naturalesa similar, pagats en moneda o amb targeta de crèdit» que siguin conseqüència de les relacions amb Argentina i Uruguai i amb «persones físiques o entitats privades d'aquest països». També sol·licita la proposta que el Tribunal de Comptes fiscalitzi les despeses de personal que suposaren aquestes gestions per a l'Administració autonòmica, particularment per part del personal nomenat o contractat per activitats de promoció comercial i cultural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.