algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El joves del PSM escolliren la nova executiva

'Hem d'assolir les mateixes quotes de sobirania en el marc dels Països Catalans'

Els Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM (JEN) varen celebrar ahir a Campanet el seu cinquè congrés, durant el qual es varen escollir els membres que formaran la seva nova executiva. A la votació s'escollí com a nou secretari general de la formació Joan Serra i Siquier en substitució de Joan Josep Mas que ocupava el càrrec fins araDurant el congrés, els joves nacionalistes varen debatre sobre el seu projecte polític i el seu desenvolupament dins el marc de l'actual situació política. En aquest sentit, els Joves d'Esquerra Nacionalista defensen «que el nostre país assoleixi les màximes quotes de sobirania política dins el marc dels Països Catalans i de la Unió Europea, mitjançant l'exercici de l'autodeterminació».

Els joves del PSM representen actualment un vint per cent de la militància del partit, i volen treballar perquè a totes les properes llistes electorals del PSM Entesa Nacionalista hi hagi, com a mínim, aquest vint per cent representat pels seus membres. La jornada va començar al matí amb l'obertura i l'elecció de la Mesa del congrés; després d'això varen començar les lectures i posteriors debats de les diferents ponències, tant ideològiques com d'organització, que es varen allargar fins a la tarda, ja amb la presència del portaveu institucional del PSM Entesa Nacionalista, i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol, i el batle de Campanet, Xesc Aguiló.

El congrés finalitzà amb la presentació dels càrrecs electes i els parlaments del nou secretari general i de Pere Sampol i Xesc Aguiló. En el congrés d'ahir dels joves nacionalistes, hi assistí Martín Aranburu, secretari general de Gazte Abertzaleak (Joves del PNB) i diputat per Guipúscoa per la coalició PNB-EA, elegit a les eleccions del passat diumenge 13 de maig. Marín Aranburu afirmà que «avui he vingut aquí per explicar i traslladar a tots els Joves d'Esquerra Nacionalista PSM, el clima d'eufòria que estam vivim aquests dies a Euskadi amb els resultats electorals».

El dirigent dels joves del Partit Nacionalista Basc es mostrà convençut que, «per primera vegada, s'ha demostrat que des del nacionalisme democràtic es pot vèncer el nacionalisme imposant espanyol. Tot això adquireix molta més importància després del que per nosaltres ha estat una creuada del nacionalisme espanyol juntament amb alguns mitjans de comunicació». «Nosaltres condemnam la violència, hi estarem sempre en contra, però a la vegada, volem anar a l'arrel del problema que genera aquesta violència per acabar amb ella», explicà Aranburu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.