algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Més del 80% dels escolars troben plaça al col·legi escollit a Palma

Els centres més sol·licitats han estat els concertats, molt per sobre dels públics

91914
Els pares estaven ansiosos per saber l'escola dels seus fills. | T.A.

Al voltant d'un 81 per cent dels pares que han demanat plaça a Palma per escolaritzar els seus fills n'han trobada en el centre que demanaven. Així ho va confirmar ahir el director general de Planificació i Centres, Jaume Gual, després que es fessin públiques les llistes provisionals d'admesos als col·legis públics i concertats. Aquest percentatge suposa que prop de 2.420 alumnes podran iniciar la seva escolarització en el centre escollit pels seus pares com a primera opció. En total, hi havia hagut 2.988 sol·licituds, cosa que vol dir que prop de 470 nins i nines no podran estudiar allà on volien, com a primera opció, els seus pares.

Així i tot, a pesar que en molts de centres la demanda ha superat l'oferta, en total n'hi havia 3.141, per la qual cosa, en conjunt, han sobrat 153 places. D'aquesta manera, queda garantida l'escolarització de tots els nins i nines. No obstant això, la tendència actual és que cada any sobren menys places a Palma. De fet, l'any passat hi va haver 2.825 sol·licituds, 163 menys que enguany.

Segons Gual, els col·legis més demanats «han estat els de sempre». «La majoria dels concertats han tingut més demanda que oferta i tan sols quatre o cinc col·legis públics han registrat la mateixa situació, mentre que la majoria d'aquests no han estat tan demanats», va explicar Gual. Tradicionalment, els col·legis més demanats són els que es troben a la zona de Son Vida i de Son Rapinya, barriada, precisament coneguda com «Col·legis» i, darrerament, Son Oliva, que ha vist com augmenta considerablement la seva població.

La situació fora de Palma

Segons Gual, la situació és encara millor fora de Palma. Així i tot, el director general de Planificació i Centres va reconèixer que s'han hagut d'atendre algunes demandes amb actuacions puntuals. D'aquesta manera, segons això, la situació és més greu a Palma que enlloc, cosa que reforça la necessitat de creació de nous instituts a la ciutat, si volem evitar problemes en el futur. En aquest sentit, encara s'està en espera que l'Ajuntament i el Govern es reuneixin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.