nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Les cases en sòl rústic podran tenir accés a la xarxa d'aigua potable

El PSM diu que el Reglament «pot ocasionar manca d'aigua als nuclis urbans»

Les cases situades en sòl rústic que disposin de cèdula d'habitabilitat i tots els permisos pertinents podran tenir accés a la xarxa d'aigua potable, segons el nou Reglament d'Abastiment d'Aigua del municipi de Selva, aprovat en el darrer ple amb els vots de l'equip de govern popular i d'UM. El PSM es va oposar rotundament a la nova normativa perquè, va assenyalar, «pot ocasionar problemes de falta d'aigua als nuclis urbans». Els nacionalistes al·legaren que al municipi ja se solen registrar «dificultats a l'hora de garantir el subministrament d'aigua als quatre nuclis urbans» del terme (Selva, Caimari, Moscari i Biniamar). Estenent la xarxa i fent possible el subministrament d'aigua a les cases ubicades en sòl rústic, tots aquests problemes augmentaran», varen afegir.

El portaveu del PSM, Arnau Amer, apuntà la necessitat de no ampliar la xarxa actual per no posar en perill l'abastament als nuclis urbans i revisar, a més, les actuals concessions d'aigua potable a determinades finques de sol rústic. Els nacionalistes creuen que els propietaris de finques situades fora dels nuclis urbans haurien de disposar d'aigua mitjançant la construcció d'aljubs, tal com s'ha fet fins ara. En aquest sentit, destacaren que si l'aigua potable arriba a finques de foravila serà molt difícil controlar si aquesta és utilitzada per regar parcel·les.

Per altra banda, Amer va assenyalar que «si s'estén la xarxa també augmentaran les possibilitats que es produeixin trencaments a les canonades i avaries, i se n'encarirà el manteniment». «A qui més beneficia la mesura és a l'empresa concessionària, que veurà augmentats el nombre de comptadors, pels quals cobra una elevada taxa», va dir Amer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.