algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Els empleats de Bitel acordaren un «pacte de silenci» sobre el cas

L'exdirector tècnic de l'empresa Bitel, Alberto Amengual, va confirmar ahir l'existència d'un pacte de silenci entre les persones que varen prestar serveis a l'empresa quan la causa judicial va saltar als mitjans de comunicació. Amengual va fer aquestes manifestacions davant del jutge que investiga el suposat espionatge polític que el Govern efectuà al Consell Insular via correu electrònic.

Aquestes declaracions, que es varen allargar per espai de més de dues hores, les va realitzar en qualitat de testimoni. Amengual va dir que aquest acord tàcit havia estat impulsat per un altre tècnic de Bitel, Josep Lluís Vidal. Així almanco ho va confirmar un dels advocats que varen ser presents durant la compareixença judicial.

El conegut com a cas Bitel es va iniciar el març del passat any quan els partits polítics integrants del Pacte de Progrés varen acusar l'ara ministre de Medi Ambient i expresident del Govern, Jaume Matas, de manejar informació privilegida accedint de forma irregular al correu electrònic del secretari de la comissió insular d'urbanisme del Consell de Mallorca, Francesc Quetglas.

Aquest correu electrònic presumptament hauria estat redireccionat de forma intencionada cap al Consolat de la Mar, llavors ocupat pel Partit Popular. Un altre dels lletrats presents a la declaració d'Amengual va explicar que aquest no recordava alguns detalls de tot el que havia passat en haver-se detectat el possible redireccionament del correu electrònic de Quetglas. A més, el mateix lletrat va qualificar la compareixença com d'excessivament tècnica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.