nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Les escoletes de Palma tenen una llista d'espera de més de 100 nins

Cort subvenciona un total de 600 infants menors de tres anys

Més de 107 nins de Palma menors de tres anys estan a les llistes d'espera per aconseguir una plaça a les escoletes municipals en el proper curs, informà ahir el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Palma, Jordi Llabrés, que ahir presentà el resultat de les preinscripcions per al proper curs escolar. De les quatre escoletes municipals, la de Ciutat antiga és que compta amb un major dèficit de places, un total de 54, mentre que la que presenta menys dèficit és el centre de s'Arenal, amb un total de 7 sol·licituds no ateses. Pel que fa al servei d'estiu, Llabrés anuncià que el Patronat Municipal d'Escoles d'Infants tornarà a posar en funcionament el servei d'estiu, del 16 de juliol al 31 d'agost, per a nins de fins a 3 anys, empadronats a Palma, els pares dels quals treballin, estiguin o no els menors matriculats a les escoletes municipals.

Per enguany s'ofertaran 150 places a les escoletes de l'Arenal i de Ciutat Antiga i el període de matriculació serà de l'1 al 16 de juny. El cost del servei és de 21.000 pessetes i de 36.775 si s'inclou el mes d'agost. Pel que fa a les xifres d'enguany, Llabrés informà que estan matriculats un total de 401 nins i que per al curs actual el Consistori va concedir 197 bons escolars en ajuts que van des de les 9.000 fins a les 20.000 pessetes mensuals. Així, el regidor Llabrés apuntà que l'Ajuntament de Palma subvenciona l'escolarització de 600 infants de fins a 3 anys, 200 a través del bo escolar i la resta a través de les escoletes municipals, en les quals les famílies paguen entre 19.000 i 37.000 pessetes, «quan una guarderia privada ve a costar al voltant de 50.000 pessetes».

El pressupost global per aquest curs ha estat de 430 milions de pessetes, dels quals 371 han estat aportats per Cort i la resta pels pares dels infants a través de les quotes. Per la seva banda, la Plataforma per l'Escola Pública criticà ahir les «greus dificultats» que s'estan produint per atendre totes les necessitats d'escolarització d'alumnat en els centres d'ensenyament públic a diferents punts de Palma. En una nota de premsa, asseguren que «volem expressar la nostra indignació» perquè l'Ajuntament de Palma «està posant dificultats per oferir els espais necessaris per edificar nous centres o ampliar els ja existents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.