cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Indignació per l'arribada a Palma del portaavions nuclear «Enterprise»

Els ecologistes exigeixen la partida del vaixell

T.GARCIES. Palma.
La presència del portaavions nuclear nord-americà Enterprise a la badia de Palma ha aixecat tota una tempesta de queixes tant entre els grups ecologistes com entre els responsables del Govern balear. Precisament ahir matí, el conseller de Presidència, Antoni Garcías, va fer pública la protesta del Govern balear pel fet de no haver rebut cap tipus d'informació oficial de l'arribada del vaixell. Garcías va recordar que el passat desembre ja es va produir una situació similar amb el portaavions George Washington. Llavors el Govern va enviar dues cartes a Delegació de Govern i al Ministeri d'Afer Exteriors demanant que se l'informàs amb antelació de l'arribada d'aquest tipus de vaixells.

Així mateix, Esquerra Unida va fer públic un comunicat en el qual es denuncia el perill que suposa l'ancoratge del portaavions. En el document es critica que l'arribada de la nau hagi estat «per sorpresa per tal d'evitar la convocatòria de protestes, tant socials com institucionals». Els ecologistes també han protestat fort. Des del GOB es va demanar ahir al president, Francesc Antich, que exigeixi la sortida immediata del vaixell de les aigües balears. De la mateixa manera insten el sector turístic a manifestar el seu rebuig per aquesta circumstància.

El GOB manté que la presència de la nau infringeix el Pla Energètic del Govern balear en tant que aquesta llei diu que dins de la comunitat està prohibida la producció d'electricitat d'origen nuclear. Els de Greenpeace diuen que la nau ha arribat «amb traïdoria i nocturnitat i a esquenes del poble i les autoritats illenques». Greenpeace considera que els vaixells de propulsió nuclear no haurien de ser admesos a cap port espanyol per motius de seguretat ciutadana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.