cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

El parc natural del Llevant afectarà una extensió de 17.860 hectàrees

El pla d'ordenació del Govern combinarà conservació amb activitat econòmica

El futur parc de la península del Llevant afectarà una extensió de 17.860 hectàrees i serà el primer de les Balears en el qual es combinarà l'activitat econòmica amb els aspectes naturals. Així ho va confirmar ahir la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, durant la presentació de l'avanç del pla d'ordenació dels recursos naturals de la zona que ja ha estat enllestit pels tècnics. Aquesta proposta ara serà debatuda amb la població dels municipis afectats, com també amb diferents entitats ecologistes i agràries.

El document estableix que el parc afectarà principalment els municipis de Capdepera, Artà i Son Servera. En aquest darrer cas la delimitació només es restringeix a la Costa dels Pins i a l'àrea boscosa interior. Així mateix, s'hi inclou la zona del torrent de na Borges dins del terme de Santa Margalida i una petita franja al nord del terme de Sant Llorenç. El nou parc estableix quatre categories amb diferents graus de protecció. Així, tot i que no s'inclouen dins del parc, també es tindran en compte les àrees especials de protecció paisatgística de Son Servera i Sant Llorenç.

La consellera Rosselló aclarí que la delimitació del parc s'ha realitzat tenint en compte tres criteris principals. Així, s'han escollit aquelles àrees considerades com d'hàbitat natural. A més, s'ha zonificat en base a àrees poc parcel·lades en les quals hi ha grans finques i també s'ha volgut conservar una unitat geogràfica de gestió. Per Rosselló «el de Llevant significa un nou model de parc diferent als existents fins ara, ja que suposarà una important millora en l'aspecte socioeconòmic per a la comarca del Llevant tota vegada que la conservació anirà lligada a l'activitat econòmica».

De fet, la declaració del nou parc significarà un augment de les inversions de l'administració autonòmica a la zona que vindrà reforçada per la possibilitat d'accedir a línies de subvenció de la Unió Europea. Des del Govern es defensa que el parc beneficiarà de manera especial dos sectors econòmics: l'agrícola i el turístic. La consellera Rosselló afirmà que els pagesos es podran beneficiar del valor afegit que tindran els productes agrícoles conrats a un parc. A més, el sector hoteler de la comarca tindrà una oferta complementària més de qualitat per als turistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.