cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Delinqüents romanesos es fan passar per policies per assaltar turistes

Els malfactors mostren plaques falses i els roben els doblers de dins de la cartera

La Guàrdia Civil ha detectat una nova modalitat delictiva que estan posant en pràctica a Mallorca grups de delinqüents romanesos i que consisteix a fer-se passar per policies espanyols, mostrant plaques falses, i furtar doblers i targetes de crèdit als turistes que aborden amb l'excusa d'identificar-los. La delinqüència romanesa és una de les que més maldecaps origina a les forces de seguretat any rere any, d'aquí l'interès policíac a donar a conèixer aquest nou «sistema» i alertar les víctimes potencials.

Es tracta de grups organitzats, amb una jerarquia, i que en determinades ocasions actuen amb una gran professionalitat. No debades alguns d'aquests ciutadans romanesos provenen de la Securitate, la policia política del desaparegut dictador romanès Nicolae Ceaucescu. Aquests agents, la majoria militars, eren bastant «impopulars» fins i tot dins del seu propi país, on tenien mes poder que el mateix Exèrcit. En caure Ceaucescu fugiren ràpidament de Romania i molts es varen enrolar en organitzacions mafioses per continuar extorsionant.

Sigui com sigui, el nou mètode detectat a Mallorca els està donant de moment els seus fruits i un nombre elevat de turistes ha presentat ja denúncia per robatori. Els romanesos es mouen en parella o en grups i visiten zones freqüentades per turistes. El passat diumenge, sense anar més lluny, dos d'ells, "identificats com A.V. de 44 anys i V.M. de 25" varen ser detinguts per part de la Guàrdia Civil en el mercadet d'Inca.

Havien abordat estrangers d'edat i els havien mostrat una placa falsa de policia per a continuació exigir-los la documentació. Quan els turistes treien la cartera el segon «policia» els entretenia i, d'aquesta manera, aconseguien apoderar-se de les targetes de crèdit i els doblers. Les víctimes no adverteixen el que passa fins que ja és massa tard i els romanesos estan ja molt enfora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.