algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

La residència per a persones grans assistides ja té els primers interns

Avui fa una setmana que varen començar a ingressar els primers residents del centre geriàtric

La residència per a persones grans amb necessitat d'assistència ja comença a tenir els seus primers inquilins. A partir de divendres passat els ancians començaren a ingressar al centre, en què ara hi ha nou residents. «Esperam que d'aquí a un mes totes les places que es poden oferir estiguin cobertes», va explicar un dels ecarregats. «De moment, es comença a ingressar-hi persones a poc a poc. S'ha decidit que primer es comenci a cobrir-ne una ala (cada una té vint llits), de manera que els residents vagin arribant paulatinament, ja que seria molt complicat omplir totes les places des del principi».

«Aquí les persones residents tenen cobertes totes les seves necessitats. Bàsicament són ancians que necessiten algun tipus d'ajut, bé perquè són invàlids o bé perquè tenen algun grau de demència», va comentar l'encarregat. «Tot i la situació en què es troba aquesta gent, és important assenyalar que de moment tots els que hi ha es mostren molt contents de ser aquí perquè se senten segurs, ben atesos i estan tranquils», digué.

Cal explicar que aquelles persones que es poden valer per si mateixes tenen tota la llibertat per moure's per la residència i els seus jardins, i aquells que necessiten ajut estan acompanyats per algun dels auxiliars que treballen al centre. Ara per ara hi ha vuit auxiliars de clínica, sis infermeres, una treballadora social, onze cambreres de pis o personal de serveis, dos encarregats de manteniment, quatre ordenances, dos administratius i un encarregat de magatzem. Manquen per arribar el metge i els fisioterapeutes. «S'ha de dir que així com vagin arribant els residents també arribaran més treballadors», va explicar l'encarregat.

La residència per a persones assistides de Felanitx es va inaugurar el passat 28 de febrer i no ha pogut ser posada en marxa fins ara perquè després de tota una sèrie d'inconvenients que, segons es va explicar en el seu moment, vingueren donats a causa que «faltaven per cobrir alguns llocs de feina», a la fi s'ha posat en funcionament. El centre està totalment adaptat per cobrir totes i cadascuna de les necessitats de les persones que hi han d'ingressar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.