cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Devers 200 difunts mallorquins són repatriats a Palma cada any

Ciutat acull la primera Trobada Internacional del Sector Funerari

Cada any 200 difunts mallorquins són repatriats a Palma, mentre que uns 800 cadàvers (400 d'espanyols i la resta estrangers) són traslladats en avió a les seves respectives localitats. Així ho va assegurar ahir Joan Bauzà, tinent de batle de Relacions Institucionals i Turisme i president de l'Empresa Funerària Municipal de Palma, el qual explicà que aquest nombre és lògic tenint en compte «que de cada any hi ha més gent que viatja fora de les Illes i més gent que s'ha traslladat a una altra part del món per viure o per fer-hi feina».

Bauzà realitzà ahir aquestes declaracions durant la presentació de la primera Trobada del Sector Funerari que, des d'ahir i fins dissabte, reunirà a Palma un centenar de representants procedents de 16 països de tot el món. Bauzà explicà que la preparació d'una normativa comuna en l'àmbit mundial de transferència de restes humanes serà un dels eixos principals d'aquesta reunió. En tot cas, destacà que una persona que mor a Palma és traslladada al seu lloc d'origen en unes 36 hores.

El president de l'empresa funerària destacà la importància d'aquest reglament ja que, només en aquest municipi, es fan quasi mil trasllats de persones mortes a Palma. Segons el regidor, la posada en marxa d'un reglament comú de transferència internacional de restes humanes, que probablement s'aprovarà l'abril del 2002 en la convenció internacional del Japó, és una mesura «molt important», sobretot si es té en compte que de cada vegada és major el nombre de persones que moren fora del seu país d'origen o de residència.

Es tracta de «consensuar» una normativa «unitària» que s'adapti a les necessitats de tots els països, «ja que hem de pensar que estam parlant de cultures molt diferents». Bauzà explicà que l'existència d'una norma comuna permetria «agilitzar» els tràmits del trasllat de restes humanes i, per això, abaratir-ne els costs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.