algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

El Parlament es queixa a Antich pel «menyspreu» manifestat per Grosske

El conseller de Treball assegura que s'han malinterpretat les seves paraules

La Mesa del Parlament balear dirigirà una queixa formal al president del Govern, Francesc Antich, per les declaracions realitzades pel conseller de Treball, Eberhard Grosske, en les quals es considera que s'ha menyspreat la Cambra autonòmica. Aquest acord va ser pres per la majoria dels partits amb l'abstenció dels socialistes, després que fos proposat pel president del Parlament, Maximilià Morales.

Les polèmiques declaracions de Grosske foren realitzades durant la seva recent visita a Eivissa, on comentà públicament que la Mesa del Parlament «només decideix qüestions procedimentals i que no té massa importància». El conseller realitzà aquestes declaracions en el marc de la polèmica suscitada amb l'enfrontament amb el diputat ecologista Joan Buades. El president del Parlament, Maximilià Morales, va manifestar ahir que «un membre del Govern no ha de fer aquestes declaracions respecte del màxim organisme autonòmic que representa la sobirania popular».

Morales va voler deixar ben clar que «la mesa és un òrgan no polític en què no hi ha debat i que ha de mantenir la neutralitat en tot moment». El president de la cambra desvinculà aquesta iniciativa de l'enfrontament polític existent entre les forces d'esquerra i Buades. Així Morales explicà que «Buades és el secretari d'una mesa que ha d'estar per sobre del debat partidista i al marge de la lluita política».

El conseller Eberhard Grosske considera que la mesa del Parlament ha malinterpretat les declaracions que realitzà ja que «no han tingut en compte el context en què les vaig fer». Grosske manté que «sempre he tingut el més gran respecte per la feina que fa la Mesa del Parlament i per qualsevol altre òrgan de la cambra». Grosske va explicar ahir que «jo em vaig referir al fet que la postura de Buades no tindria cap repercussió en l'acció de govern ja que la Mesa del Parlament no té poder decisori». Així, lamenta que s'hagin tergiversat les seves paraules.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.