algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
25°

El verd Buades titlla el Pacte de Progrés d'«estalinista»

Munar lamenta que les forces d'esquerres es barallin en lloc de governar

82010
Munar està molt enfadada per la manera com es barallen els partits de l'esquerra.

La tensió política dins del Pacte de Progrés s'ha disparat definitivament arran de la posició crítica adoptada pel diputat dels Verds d'Eivissa, Joan Buades, que ahir va tornar carregar amb duresa contra la postura dels seus socis d'esquerres. Buades desqualificà el conseller Eberhard Grosske per les declaracions realitzades en les quals situà el verd fora del Pacte. L'eivissenc arribà a titllar d'«estalinista» el funcionament del Pacte de Progrés, tota vegada que no es consenten crítiques ni postures diferents.

El diputat va donar explicacions de la posició adoptada al Consell d'Evissa en contra de la transferència de les competències de Benestar Social, aturant així aquesta llei. Buades raonà que el projecte de llei no era del seu agrat, ja que suposava una discriminació als ciutadans de les Pitiüses en tant que el primer any rebrien la meitat de doblers per cap que els mallorquins en despesa social. Buades tirà en cara al Pacte que es tramitàs la llei sense consular el seu grup abans. En aquest sentit, esmentà que «tots som iguals però sembla que uns som més iguals que els altres». Buades augurà que serà molt difícil repetir una majoria absoluta d'esquerres. L'enfrontament generat entre Buades i la resta de l'esquerra ha creat un fort malestar dins d'Unió Mallorquina.

La seva presidenta, Maria Antònia Munar, va lamentar que «l'esquerra que té l'oportunitat de governar després de molt temps ara es dediqui a barallar-se, en lloc de donar una imatge de diàleg i transparència». Munar considera que aquest enfrontament «és una equivocació i en política això es paga car». Des d'UM es compara el cas amb la discussió al voltant de la llei de les parelles de fet i de l'adopció per part d'homosexuals. Munar indicà que el seu partit s'oposa a aquest extrem i que hi ha hagut una discussió sense que això representi un trencament del pacte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.