algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Els beneficis de Sa Nostra es reduïren un 50% pels fons de pensions

L'entitat financera afirma que serà «més conservadora» cercant més beneficis i solvència

Sa Nostra aprofità la convenció amb 800 dels seus empleats, per presentar el seu balanç de gestió de l'any 2000. Destaquen els 2.873 milions de beneficis, el que suposa una reducció de prop del 50% respecte de l'exercici anterior. Segons explicà Miquel Capellà, aquesta reducció respon a la «decisió política» presa pel Consell d'Administració que ell presideix, de dotar amb 6.000 milions el fons de pensions dels seus empleats financers.

L'altra variable explicativa del descens de beneficis, és la normativa del Banc d'Espanya adreçada a totes les caixes d'estalvi espanyoles, que les obliga a dotar un fons de previsió de 2.000 milions davant possibles problemes. El president de la caixa d'estalvis balear, recalcà que la iniciativa del fons de pensions ha estat «una decisió empresarial meditada», la qual els ha permès un major estalvi fiscal -sobre l'alternativa que contemplava dotar el fons durant 15 anys-; alhora que mantenir el pressupost de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra»; i generar un nivell de «Cash-Flow», és a dir, recursos generats per l'entitat financera, d'11.011 milions de pessetes, incrementant-se un 11% respecte de 1999.

Pel que fa al fons de previsió d'obligat compliment, Capellà destacà que és a causa de la preocupació del banc central pel creixements del crèdits (un 40% en els dos darrers anys), així com per la possibilitat d'alentiment econòmic, i la tendència inflacionista de l'economia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.