algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Cort admet que més de 50 cases de Palma corren perill d'esfondrar-se

Revisarà cada un d'aquests immobles i pot procedir fins i tot a la demolició

74588
L'Ajuntament revisarà totes aquestes cases i prendrà mesures.

Cort va admetre ahir que almenys 52 immobles de Palma, la majoria situats en el centre històric, es troben en situació de perill d'esbucament. Rafel Vidal, tinent de batle d'Urbanisme, va afirmar ahir que aquest departament s'ha compromès a revisar cada un d'aquests expedients. Segons la situació que presentin a l'actualitat aquestes cases, Cort podria de forma subsidària procedir a alguna demolició. Vidal avançà que en un període d'un mes o dos la revisió d'aquesta cinquantena d'expedients seran revisats.

Tots aquests immobles tenen obert des de fa dos anys en endavant un expedient de protecció urbanística, és a dir, presenten algun problema greu de deteriorament o de seguretat, però no tots ells es troben en situació de ruïna i no tenen obert un expedient en aquest sentit. No obstant això, Cort ha advertit als propietaris que adoptin mesures cautelars per fer front als defectes o problemes d'infraestructura que presenten els habitatges. Si el propietari fes cas omís de les indicacions de l'Administració, l'Ajuntament procederia de forma subsidària a actuar. En aquest sentit, segons el grau de perill d'esbucament que presenti una determinada casa, Cort l'apuntalaria (com ja va fer en una de les cases que se n'anaren per ull en el carrer de Sant Magí) o fins i tot podria esbucar-la.

Aquesta actuació correria a càrrec del propietari, el qual podria ser expedientat per no atendre les instruccions del Consistori. Actualment la Gerència d'Urbanisme té una plantilla de 192 treballadors, però en canvi disposa d'una plantilla molt ajustada pel que fa al departament de disciplina urbanística, encarregada de resoldre els expedients urbanístics, va assegurar Vidal. El tinent de batle admeté que seria necessari més personal contractat de fora, ja que admeté que no hi ha pressupost per contractar per hores extra el personal actual, el qual «ja va molt ajustat de feina».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.