cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Dancausa recorda que cal integrar els disminuïts psíquics al treball

La secretària d'Estat d'Afers Socials visità Asnimo

La secretària d'Estat d'Afers Socials, Concepció Dancausa, visità ahir el centre mallorquí per a infants amb la síndrome de Down (Asnimo), on manifestà la necessitat de donar prioritat a la incorporació laboral d'aquestes persones. Segons Dancausa, «hi ha al·lots que necessiten des de la diagnosi fins a la detecció precoç, però nosaltres en allò que insistim molt és en la formació per al treball mitjançant els centres de feina o a través d'empreses normalitzades, amb suport de les institucions». La secretària d'Estat assenyalà que «sortosament, avui en dia els infants que pateixen una discapacitat disposen de temps; per tant hem d'ajudar-los perquè puguin aconseguir un salari».

Dancausa visità ahir no només aquest centre per a persones que pateixen la síndrome de Down, sinó que a l'horabaixa clausurà el programa de vacances per a la gent gran. En aquest sentit, la secretària asseverà que «les persones amb discapacitat i les persones grans són els dos col·lectius per als quals més hem incrementat» les aportacions econòmiques des del Ministeri d'Afers Socials. De manera concreta, Dancausa afirmà que les aportacions del Govern central a les Illes Balears en aquest concepte han experimentat un creixement relatiu del 6'7 per cent el darrer any, «més d'allò que han pujat els pressuposts generals de l'Estat».

En l'actualitat, el Ministeri d'Afers Socials destina 900 milions de pessetes a les Illes Balears; d'aquest import global, gairebé 300 es reparteixen entre organitzacions no governamentals de diferent abast. En relació al programa de vacances per a la gent gran, Dancausa explicà ahir que aquest ha comptat enguany amb un pressupost de 7.800 milions (500 més que l'any abans) i ha generat 5.000 llocs de feina directes i 25.000 indirectes. El programa, gestionat per l'Institut de Migracions i Serveis Socials (Imserso), atén igualment els pensionistes espanyols com els jubilats residents a Europa, Iberoamèrica, Austràlia, nord d'Àfrica i l'antiga Unió Soviètica, amb 21.000 places.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.